Depremden etkilenen şehirlerde okullar ne zaman açılacak? O şehirlerde yeni dönem takvimi belli oldu

Depremden etkilenen şehirlerde okullar ne zaman açılacak? O şehirlerde yeni dönem takvimi belli oldu

Depremden etkilenen 11 şehirde okulların açılış tarihleri bir zamanı ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama kapsamında o illerde okulların açılış tarihi belli oldu. Peki, Deprem bölgesindeki okullar ne zaman açılacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 2 büyük depremin ardından eğitime de bir sürü ara verildi. Depremden etkilenen 11 ilde okulların ne zaman açılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan son açıklama kapsamında illerin 3 kategoriye bölündüğü ve bu tarihlere göre eğitime başlayacakları belirtildi. Peki, Deprem bölgesindeki okullar ne zaman açılacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?


Deprem nedeniyle ciddi hasar alan 11 ilde okulların ne zaman eğitime başlayacağı merak ediliyor. Bakan Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama kapsamında depremden zarar gören iller 3 kategoriye ayrıldı. 1. kategoride Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis yer alıyor. 2. kategoride bulunan iller içerisinde ise Osmaniye ve Gaziantep yer alıyor. 3. kategoride yer alan iller ise Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya olarak karşımıza çıkıyor.

okul-ders-1.jpg

1. kategoride bulunan Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okulların 1 Mart 2023 tarihinde açılacağı duyuruldu. Ancak bakan Mahmut Özer tarafından yapılan yeni açıklama kapsamında Adana'da okulların açılış tarihinin 13 Mart'ı ertelendiği duyuruldu. Bu kapsamda Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okullar 1 Mart 2023 tarihinde açılacak ancak Adana'da eğitim 13 Mart 2023 tarihinde başlayacak.

2. kategoride bulunan Osmaniye ve Gaziantep'te ise okullar 13 Mart 2023 tarihinde eğitime başlayacak.

3. kategori olarak belirlenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da ise okullar 27 Mart 2023 tarihinde eğitim öğretime başlayacak.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN