Disney Plus, Starbucks ve Netflix 14 bin vatandaşımızın ölümüne sesiz kaldı! Tepki toplayan hamle: Sosyal medya ayaklandı

Disney Plus, Starbucks ve Netflix 14 bin vatandaşımızın ölümüne sesiz kaldı! Tepki toplayan hamle: Sosyal medya ayaklandı

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem, 14 bin 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Deprem bölgesi adeta savaş alanına dönerken pek çok şirket ve kurum, bölge için adeta seferberlik ilan etti. Ancak Türkiyede milyonlarca abonesi olan Disney Plus ve Netflix ile Türkiye'de 600'e yakın şubesi bulunan Starbucks, 14 bin 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sessiz kalarak tepki topladı.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta Pazartesi sabahı 04.17’de meydana gelen deprem 14 bin 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine 63 bin 794 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu. Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'i derinden etkileyen deprem binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına neden olarak Türkiye'yi yasa boğdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesinde 3 ay OHAL ilan edildiğini duyurarak 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini ve bayrakların yarıya çekileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünyanın en büyük felaketlerinden biri" tanımladığı Kahramanmaraş merkezli deprem, bölgeyi adeta 'savaş alanı'na çevirdi.

NETFLİX, STARBUCKS VE DİSNEY PLUS, 14 BİN VATANDAŞIMIZIN ÖLÜMÜNE SESSİZ KALDI

Pek çok şirket ve kurum bölge için adeta seferberlik ilan ederken Türkiye'de 4 milyona yakın abonesi bulunan ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix ile Türkiye'de 2 milyondan fazla abonesi bulunan Disney Plus ve Türkiye'de 562 şubesi bulunan Starbucks 14 bin 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sessiz kalarak tepki topladı.

fohfaquwiaikpxh.jpg

2,5 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesabı aracılığıyla son olarak Pazar gecesi 'Hey sen?' paylaşımını yapan Netflix, bu paylaşımdan sonra sessizliğe gömüldü.

fohfarvxsaefbc1.jpg

Starbucks, Disney Plus ve Netflix,'in Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrasında bir taziye paylaşımında bile bulunmaması ve herhangi bir destek çağrısı yapmaması sosyal medyada büyük tepki çekti. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, Netflix aboneliğini iptal edeceklerini duyurdu.

fohfasoxsaegtps.jpg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN