Erdoğan, Filistinli mevkidaşı Abbas'ı ağırlayacak

Erdoğan, Filistinli mevkidaşı Abbas'ı ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yıl aradan sonra Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas'ı Ankara'da ağırlayacak. Liderler arasında baş başa ve heyetlerarası yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail ile Filistin bağlamındaki son gelişmeler, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı bir yıllık aranın ardından Ankara'da ağırlayacak. Erdoğan, Abbas'ı resmi törenle karşılayacak

TRT Haber'de yer alan habere göre, Erdoğan, Filistinli mevkidaşını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak. Liderler törenin ardından baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yapacak.

Ana gündem İsrail-Filistin ihtilafındaki son gelişmeler olacak. Bölgede iki devletli çözüm vizyonu doğrultusunda atılabilecek adımlar konuşulacak.

Erdoğan ve Abbas görüşmede Türkiye-Filistin ilişkilerini de ele alacak. İki ülke arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için yapılacaklarla ilgili fikir teatisinde bulunulacak. Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası konular değerlendirilecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye ziyareti ise geçirdiği ameliyat nedeniyle ertelenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN