Fatih Erbakan, HÜDAPAR'ı savundu: PKK'ya karşı ittifakta yer almalıydı

Fatih Erbakan, HÜDAPAR'ı savundu: PKK'ya karşı ittifakta yer almalıydı

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, "Özellikle doğu ve güneydoğuda bir güç olarak HÜDA-PAR'ın bulunmasını Sayın Cumhurbaşkanı arzu etti. HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir faydası olabilir" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDAPAR ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erbakan, "Özellikle doğu ve güneydoğuda bir güç olarak HÜDA-PAR'ın bulunmasını Sayın Cumhurbaşkanı arzu etti. HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir faydası olabilir" ifadelerini kullandı.

Erbakan, "Bunlar Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolü içine konulmuş söylemler değil. Cumhur İttifakı'nın yeniden kazanması halinde HÜDA-PAR'ın parti programındaki tartışılan hususlar uygulayacak manasını taşımıyor. HÜDA-PAR herhangi bir terör eyleminden dolayı yargılanan, ceza almış yönetim kadrosundan kimse yok. Dolayısıyla terörle bağlantılı olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım değil. Özellikle doğu ve güneydoğuda bir güç olarak HÜDA-PAR'ın bulunmasını Sayın Cumhurbaşkanı arzu etti. HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir faydası olabilir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN