Felaket sınırımıza yaklaştı! Edirne’den Kars’a ne varsa silip süpürecek, sabah 5’te…

Felaket sınırımıza yaklaştı! Edirne’den Kars’a ne varsa silip süpürecek, sabah 5’te…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre, dün İstanbul’da en yüksek sıcaklık 44.1 derece olarak ölçüldü. 81 ili etkileyen sıcaklıklardan sonra yeni bir tahmin geldi. Balkanlar’dan gelen soğuk hava an itibari ile ülkemize girdi. 12 il için sağanak yağış uyardı geldi.

Afrika’dan gelen El Nino sıcaklıkları Çarşamba günü pik seviye yaptı. Hava sıcaklığı 45 dereceyi gördü. Bunaltıcı hava nefes aldırmazken Meteoroloji’den bir çok il için sağanak yağış uyarısı geldi. Hava sıcaklığının 10 derece düşeceği belirtildi.

img-4079-001.jpeg

BALKANLAR’DAN SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji, Balkanlar’dan gelen ve Afrika’yı Marmara Denizi’nden uzaklaştıracak olan serin havanın sınırımıza yaklaştığını bildirdi. Gece saat 3 ile 5 arasında rüzgarla birlikte Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinde bu serinliğin hissedileceği belirtildi. Şu an hava çok sıcak olsa da Balkanlar’dan gelen serinlik yakında gelecek, biraz daha sabırlı olunması gerektiği vurgulandı.

img-4038.jpeg

O İLLERE HAVANIN 10 DERECEYE KADAR DÜŞMESİ BEKLENİYOR

MGM’nin tahminlerine göre, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının düşüşe geçeceği ve bazı bölgelerde sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Özellikle ülkemizin kuzey kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Trakya Kesimi, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Balıkesir ve Kütahya’nın kuzey, Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN