Herkesi sevindiren haber! Zam beklerken indirim geldi, işte indirimli ekmek fiyatı

Herkesi sevindiren haber! Zam beklerken indirim geldi, işte indirimli ekmek fiyatı

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz birçok temel gıda ürünlerini etkilerken bunların başında gelen ekmek fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son dönemde her gün zamlanan ekmek fiyatları vatandaşları çileden çıkartırken beklenen haber sonunda geldi. Herkesi sevindirecek haberi az önce duyurdular. Ekmek fiyatlarına zam beklenirken indirim geldi. Bu indirim ile vatandaşlar rahat bir nefes alacak. İşte güncel indirimli ekmek fiyatları...

Ekmek fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Son dönemde peş peşe zamlanan ekmek fiyatları vatandaşların gündeminde. Milyonlarca kişi 'Ekmek fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? Ekmek fiyatlarına ne kadar indirim yapıldı?' sorularını araştırırken güzel haber sonunda geldi. Herkesi sevindiren haberi az önce duyurdular. Zam beklenirken indirim geldi. Ekmek fiyatlarına beklenen indirim sonunda geldi!

hghgh-60.jpg

EKMEK FİYATLARINDA DEV İNDİRİM! VATANDAŞLAR RAHAT BİR NEFES ALDI

Son dönemde peş peşe zamlanan ekmek fiyatlarında önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Mersin’in Mut ilçesinde ekmeğin 5 liradan satıldığı fırınlar, vatandaş akınına uğradığı belirtilerek Mut'ta 7.5 liraya yükseltilen ekmek fiyatlarına bazı fırın işletmeleri uyarken, bazıları ise artışı kabul etmeyerek 210 gram ekmeği 5 liradan satmaya devam ettiği biliniyor. Bu noktada 7,5 lira yerine 5 liraya ekmek satılıyor ve bu fırınlar vatandaş tarafından oldukça dikkat çekiyor. Bu, ekmeğin maliyetinin altında bir fiyat.

jhhjhj-75.jpg

EKMEK FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Vatandaşlar 'Ekmek fiyatları neden artıyor?' sorusunu araştırırken beklenen açıklama Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli'den geldi. Artan maliyetleri hedef gösteren Keçeli, şunları söyledi:

"Ekmeğin maliyetinde, yüzde 33 seviyesinde bir un maliyeti bulunurdu. Ancak son un zamlarıyla birlikte bu seviye yüzde 48'lere kadar çıktı. Haziran ayında bakanlıktan un fiyatlarındaki artışın bir an evvel önlenmesini talep ettik. Bakanlık bazı değirmenlerden, fırınlara çuvalı 195 liraya un verilmesi yönünde söz aldı. Ancak bu sözler tutulmadı. Şu anda piyasada çuvalı 280 lira ve üstünde un fiyatları var. Eğer değirmenler unun çuvalını söz verdikleri gibi 180-190 liradan vermekten imtina eder ve Toprak Mahsulleri Ofisi de fırınlara yardımcı olmazsa, ekmeğin 2,50 liradan satılması maliyeti karşılamaz. Ekmekte yeni bir tarifeye geçmek zorunda kalacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN