Kar 1 metreyi aştı 4 ilde okullar tatil oldu! Türkiye Afrika sıcağıyla kavrulurken şaşırtan olay

Kar 1 metreyi aştı 4 ilde okullar tatil oldu! Türkiye Afrika sıcağıyla kavrulurken şaşırtan olay

Kar yağışı, en çok da öğrencilerin yüzünü güldürdü! 4 ilde okullar tatil edildi, kar ise 1 metreyi aştı! Ülke, adeta bahardan kalma günler yaşıyor! Türkiye Afrika sıcağıyla kavrulurken, o ilimiz şaşırtan olay...

TUNACAN ATALAY

Türkiye Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla boğuşurken, Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ağrı, Van, Ardahan ve Artvin'de eğitime ara verildi. Bölgede yaşanan şiddetli kar yağışı, eğitim faaliyetlerinin güvenli bir şekilde sürdürülmesini zorlaştırarak ilgili valiliklerin 7 Şubat 2024 Çarşamba günü için tatil kararı almasına neden oldu.

Ağrı Valiliği, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinde tüm okullarda; Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy okulları ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için tatil kararı aldı.

Van'da ise Saray, Özalp ve Muradiye ilçeleri etkilenirken, Saray'da tüm okullar, Özalp ve Muradiye'de ise kırsal mahalleler ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullar için bir gün süreyle eğitime ara verildiği duyuruldu.

Ardahan'da ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Vali Hayrettin Çiçek'in açıklamasıyla il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Aynı tarihte hamile ve engelli kamu çalışanlarına da idari izin verildiği bildirildi.

KARADENİZ'İN DOĞUSU DA ETKİ ALTINDA

kar-engeli.jpg

Artvin'de de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Artvin merkez ve Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN