Meteoroloji’den kritik uyarı! Geç geldi erken gidiyor… Resmen kurak günlere geri dönüyoruz, özellikle de o şehir yanacak

Meteoroloji’den kritik uyarı! Geç geldi erken gidiyor… Resmen kurak günlere geri dönüyoruz, özellikle de o şehir yanacak

Meteoroloji verilerine göre uzman isimler kritik uyarı yaptı. Zaten çok geç gelmişti erkenden gidiyor. Kurak günler resmen geri dönüyor. Özellikle de geç yağış alan o ilimiz yine yağışsız kalacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu yıl en kurak yaz aylarından birini geçirirken tüm ülke sıcak hava dalgalarının etkisi altında kaldı. Önce El Nino arkasından da Eyyam-ı Bahur sıcakları insanları doğrudan etkiledi. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı temmuz ayında birçok gölümüz kururken bazıları da kuruma noktasına kadar geldi. Sosyal medyadan hava durumuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Hava Forum sitesi ise yeni bir uyarı yaptı! Kuraklık tekrar kapımızı çalacak gibi duruyor.

GÜNLERCE SÜRECEK BİR HAVA BEKLENİYOR

Sosyal medya üzerinden sık sık hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan “Hava Forum” sayfası yeni bir uyarı yaptı. Paylaşımında yağışların etkisini kaybedeceğini söyleyen sayfa, basınç dizilimlerinin yağışı engelleyeceğini aktardı.

yeni-proje-1-001.jpg

Hali hazırda çok sıcak bir yaz yaşayan Türkiye, yağışlara geç de olsa kavuşmasına rağmen bazı iller oldukça geç yağış aldı. Bu durumda kuraklığın artmasına yol açtı.

10-14 GÜN BOYUNCA ENGELLEYECEK

Hava Forum sayfası beklenen basınç diziliminin yağışlarını engelleyeceğini söyleyerek şu cümleleri paylaştı:

“Kuraklığa çare aradığımız şu günlerde maalesef kötü bir haber daha geldi. Tahminlere göre, 10-14 gün boyunca beklenen basınç dizilimleri yağışın ülkemize gelmesini engelleyecek. Örneğin, İstanbul'da 10-14 gün yağmur beklenmiyor. Umutlar Ekim'e kalıyor. Gelişmeleri takipteyiz...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN