Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiriyor! MEB Bakanı'ndan tüm okullara yarı yıl tatili talimatı

Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiriyor! MEB Bakanı'ndan tüm okullara yarı yıl tatili talimatı

Türkiye genelinde öğrencilerin karne almasına saatler kala milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullara yarıyıl talimatı gönderildi. Buna göre öğrenciler artık bunları yapamayacak…

ZEYNEP ORHAN

19 Ocak Cuma günü ülke genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler yarıyıl karnelerini alacak. 15 gün sürecek olan tatile girecek öğrenciler ve veliler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir uygulamaya geçileceği bildirildi. Bu yeni uygulama kapsamında öğrenciler yarıyıl tatillerini artık daha farklı geçirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin eğlenceli ve verimli geçmesi için yeni bir yaklaşım benimsiyor. Artık öğrenciler için tatil dönemlerinde test çözme, özet çıkarma gibi geleneksel ev ödevleri verilmeyecek. Bunun yerine, çocukların sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımı teşvik edilecek.

yeni-proje-16.jpg

Bakanlık, öğrencilerin aileleriyle birlikte geçirecekleri kaliteli zamanı önemsiyor ve bu amaçla etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırladı. "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" isimli bu kitap, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik günlük etkinlik önerileri sunuyor. Oyunlar, masallar, şiirler ve daha pek çok eğlenceli içerikle dolu olan bu kitap, çocukların dil öğrenimi ve düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Lise öğrencileri için de "Lise Öğrencilerinin Velilerine Yönelik Yarıyıl Tatili Rehberi" hazırlandı. Bu rehberde aile içi ilişkileri geliştirecek stratejiler, teknoloji kullanımı, okul başarısı ve motivasyon arttırma yolları gibi konulara yer veriliyor.

Okul öncesi çocuklar için de ayrı bir etkinlik takvimi düşünüldü. Her gün için farklı bir kitap önerisi ve doğada yapılacak faaliyetlerle çocukların gelişimine destek olunuyor.

yeni-proje-17.jpg

BAKAN'DAN TÜM İL MİLLİEĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE YAZI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla illere gönderilen yazı, öğrenci, öğretmen ve velilerin işbirliği içinde çalışmalarının önemini vurguluyor ve yarıyıl tatilinde de eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekiyor. Tekin tarafından gönderilen yazıda, yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi talimatı verildi.

Bu yeni yaklaşım, çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra kişisel ve sosyal becerilerinin de gelişmesine katkı sağlaması hedeflendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN