Polis Meslek Yüksekokullarına 2 bin 500 personel alımı Resmi Gazete'de duyuruldu! Başvuru şartları neler? Son gün 9 Ağustos

Polis Meslek Yüksekokullarına 2 bin 500 personel alımı Resmi Gazete'de duyuruldu! Başvuru şartları neler? Son gün 9 Ağustos

Polis Meslek Yüksekokullarına yönelik 2.500 öğrenci alımı için Resmi Gazete'de resmi duyuru yayınlandı. Bu duyuruya göre başvurular 9 Ağustos tarihine kadar kabul edilecek ve adaylar belirlenen tarihlerde sınavlara katılabilecekler. Alımda, adaylardan lise mezunu olmaları ve belirli bir puanı almaları gibi çeşitli şartlar aranacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına, 2 bin erkek ve 500 kadın öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular, 31 Temmuz - 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında "https://www.pa.edu.tr" internet adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle yapılacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar e-Devlet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvurularını ücretsiz bir şekilde yapabilecekler. Sınav katılımı için 10 katı kontenjana giren adaylar belirlendikten sonra sınav ücretini ödeyecekler. Sınav ücreti ve hesap bilgileri "www.pa.edu.tr" internet sitesinden duyurulacak. Adaylar, başvurularının sonuçlarını açıklanmadan sınav başvuru ücreti öderseler, bu ücretleri geri alamayacaklar. Alıma ilişkin sınav takvimi de "www.pa.edu.tr" internet sitesinden duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adaylarda aranan şartlar şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 bin ham taban puan ve üzeri puan almak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2023-YKS TYT puan türünden en az 200 bin ham taban puan ve üzeri puan almış olmak.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak 1 Ekim 2023 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak ve 1 Ocak 2023 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.
  • Başvuran kadın adayların boyunun 162 santimetre, erkek adayların boyunun 167 santimetre ve üzerinde olması, beden kitle indeksinin 18-27 arasında olması.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN