Prof. Dr. Naci Görür deprem tehlikesi olan illeri açıkladı! Hangi illerde, kaç büyüklüğünde depremler olacak?

Prof. Dr. Naci Görür deprem tehlikesi olan illeri açıkladı! Hangi illerde, kaç büyüklüğünde depremler olacak?

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte milyonlarca vatandaş profesörler tarafından gelen açıklamaları yakın takibe aldı. Yaşanan deprem felaketine dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür kritik açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş depremi ile birlikte nerelerde deprem yaşanma ihtimali olduğunu takipçileriyle paylaştı. Peki nerelerde deprem olabilir? İşte tüm detaylar...

HANGİ BÖLGELERDE DEPREM OLACAK?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Deprem felaketinin yaralarının sarıldığı günlerde uzman isimler tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. 11 ili etkileyen deprem felaketinde 45 binin üzerinde can kaybı meydana gelirken 10 bin üzerinde bina enkaz haline döndü.

Yaşanan felaket ile birlikte deprem tartışmaları hız kazandı. Uzman isimlerin yakından takip edilmesi ile birlikte vatandaşlar endişe duydukları konu üzerine sorular sormaya başladı. Uzman isimlerin en güvenilenlerinden olan Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamalar ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Deprem felaketi sonrasında sosyal medya hesabında 2 milyon takipçiye yaklaşan profesör hangi illerin deprem beklediğini açıkladı. Fakat deprem tarihine dair net bir şey söyleyemeyeceğini duyuran Naci Görür'ün ifadelerine göre belki 10 belki 50 belki de 100 sene sonra deprem felaketi yaşanabileceğini vurguladı.

729da1ae832782.jpg

NACİ GÖRÜR İSTANBUL'U UYARDI

Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar ise dikkat çekti. İstanbul'un hiç iyi bir durumda olmadığını belirten uzan isim Kahramanmaraş deprem felaketinden 3 gün önce "Kahramanmaraş'tan endişe ediyoruz" ifadelerini bu kez İstanbul için kullanarak, "İstanbul işin endişe ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bilimsel araştırmalar sonucunda ise İstanbul zamanının gelmekte olduğunu belirtti. Naci Görür tarafından yapılan açıklamaya göre tahmini olarak 30 sene içerisinde büyük bir deprem beklendiğini vurguladı. 23 senesi sona erdiğine göre deprem felaketinin büyük bir ölçüde yakınlaştığı bilgisini paylaştı.

gfdgdfgdf-qmel-cover.jpg

DEPREM BEKLENTİSİ OLAN BÖLGELER!

Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar göre ülkemizde meydana gelmesi beklenen deprem ilgili açıklamalar yaptı. Naci Görür yaptığı açıklama ile birlikte tüm yer bilimcilerin Türkiye'de deprem olacak bölgeleri şu şekilde sayar ifadeleriyle, "Marmara Bölgesi. Maraş’ta oldu, bitti. Şimdi Hakkâri yöresinden kuşkumuz var. Erzincan Bingöl-Karlıova arasında Yedisu fayında kuşkumuz var.

Karlıova ile Bingöl arasında Göynük bölgesinde deprem olma kuşkumuz var. İzmir’den kuşkumuz var. Bir de Muğla ile Antalya arasında sahil şeridinde.” sözlerine yer verdi. Adana'da ve Kıbrıs'ta deprem tehlikesinin olduğunu belirten Görür deprem beklediklerini fakat ne zaman ve ne büyüklükte olacağını bilmediklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN