Resmi Gazete'de yayımlandı! Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek

Resmi Gazete'de yayımlandı! Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek

Emekli maaşlarını Nisan ayında alacak olan EYT'liler dört gözle o tarihi beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir müjde daha geldi. O iş grubundaki kişilere de kadro yolu açıldı. Öte yandan milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarıyla ilgili de kritik bir gelişme yaşandı...

2023 yılına düzenlemelerle giren hükümet ilk iş olarak EYT yasasını getirdi. Meclis'te yasallaşan düzenleme sonrasında milyonlarca EYT'li emekli oldu. En düşük emekli maaşı da 7 bin 500 liraya çıktı. Nisan ayında hem emekli maaşı hem bayram ikramiyesi alacak vatandaş dört gözle beklemeye başladı. Bakan Bilgin'den bir müjde daha geldi.

vedat.jpg

EYT SONRASINDA YENİ DÜZENLEME

Emeklilik maaşı ve EYT düzenlemesiyle çok sayıda vatandaş sevinirken, Bakan Bilgin yeni bir müjdeyi daha verdi. Yeni düzenlemeye göre; Yüksek yargı mensuplarının özlük hakları, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzman tabip ve tabip kadro ve personele yönelik kanun yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

isci.jpg

BİLGİN: BİR DOSYA DAHA KAPANDI

Bakan Vedat Bilgin geçici işçilerle ise müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Bilgin geçici işçilerin kadroya dahil edileceğini belirtti. "Bir sorunu daha çözdük" diyen Bilgin, "Bir dosya daha kapandı. Geçici işçiler hem bir yıl çalışabilecek hem de sonrasında kadroya atanacak. Hayırlı olsun." paylaşımı yaptı.

EMEKLİ MAAŞI RESMİ GAZETE'DE

Emekli maaşı 5 bin 500 lira olan Milyonlarca emeklinin maaşını 7 bin 500 liraya çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Böylece, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesi de 2 bin liraya çıkarak resmileşmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (60)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
60 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN