Rusya üzerinden geliyor! Herkes tir tir titretecek... Soğuk hava için sadece birkaç gün kaldı: Tedbirinizi alın

Rusya üzerinden geliyor! Herkes tir tir titretecek... Soğuk hava için sadece birkaç gün kaldı: Tedbirinizi alın

Yaz mevsiminin son bulmasıyla birlikte ülkemize artık soğuk hava dalgaları giriyor. Afrika ve Arap yarımadasından gelen sıcak hava dalgalarının yerini Balkanlar ve Rusya'dan gelen soğuk hava dalgaları aldı. O tarihten itibaren havalar bir anda serinleyecek. Kışlıklarınızı hazırda tutun. İşte tüm detaylar...

Yaz mevsimini oldukça sıcak ve kurak geçiren Türkiye, eylül ayı ile birlikte sonbahar mevsimine girdi. Etkisini aniden gösteren sonbahar mevsimi yağışlı bir şekilde başladı. El Nino'nun etkisiyle ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle ülkeyi saran sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkmayı başarmıştı.

KIŞLIKLARI ÇIKARTMANIN VAKTİ GELDİ

Eylül ayı ile birlikte mevsim normallerine yaklaşan sıcaklıklar o tarihten itibaren daha fazla düşecek. Serin günlerin beklediği Türkiye'ye gelen sıcak hava dalgalarının yerini soğuk hava dalgaları aldı. Yaz mevsiminin sert geçtiği gibi kış mevsiminin de sert geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların düştüğü günlerde meteoroloji kaynakları tarafından tarih verildi. Türkiye'ye girecek olan soğuk hava dalgasına karşı tedbirlerinizi alın. Kışlıkların çıkma vakti gelmişken, o tarihte sıcaklıklar hızla düşecek.

s-656eb213dc7aa2d54af13088720e7b4cbd0ea29b.webp

SICAKLIK 9 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Eylül ayı ile birlikte mevsim normallerine gerileyen sıcaklıklar hızla düşecek. Meteoroloji kaynakları tarafından gelen paylaşımlar ile sıcaklıkların düşeceği tarih verildi. Balkanlar ve Rusya'dan gelen soğuk hava dalgasının ülkemizi sık sık etkisi altına aldığı biliniyor. O tarihte ise Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası sıcaklıkları aşağıya çekecek.

Hava Forum tarafından paylaşılan gönderide okulların açılacağı güne dikkat çekerek, "11 Eylül Pazartesi, Rusya üzerinden yurdumuza serin hava geliyor. Geceleri birçok şehir üşüyecek. İstanbul'da gündüz sıcaklıkları 25 derecelerde, gece sıcaklıkları ise 18 derecelerde seyredecek. Ankara gece 9 dereceye kadar inecek..." paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN