Samsun İstanbul Kilis Ankara Uşak Ardahanlılar akın akın kaçıyor! O şehre göç başladı… Ne Antalya Ne İzmir

Samsun İstanbul Kilis Ankara Uşak Ardahanlılar akın akın kaçıyor! O şehre göç başladı… Ne Antalya Ne İzmir

İstanbul başta olmak üzere Ardahan Kilis Uşak Ankara ve Samsunlular akın akın şehirlerini terk etmeye başladı. Rota ise ne İzmir ne Antalya… Tersine göçte resmen rekor kırıldı. O ilimize koşuyorlar. Nedeni ise merak konusu oldu! TÜİK verileri paylaştı istatistikleri gören inanamadı

Türkiye’nin gözbebeği İstanbul başta olmak üzere Ankara gibi büyük şehirlerde resmen göç başladı. Tercih edilen il ise herkesi şaşırttı. TÜİK verileri tersten göçü gözler önüne serdi. Deprem korkusu, hayat pahalılığı gibi etkenler insanları yaşadıkları şehirlerden göçe zorladı. O ilimiz resmen göç patlaması yaşadı. Yakında 2. İstanbul olma yolunda

img-4585.jpeg

İSTANBULLU KAÇMAYA BAŞLADI! İLK TERCİH O İL

Karadeniz’in sevilen şehirlerinden biri olan Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yayınladığı göç verilerine göre İstanbul Ankara gibi şehirlerde dalga dalga tersine göç başladı. Tercih edilen il ise Sinop oldu. Karadeniz’in en uç kısmına akın başladı. Yayınlanan verilere göre; İstanbul’dan Sinop’a ise 6 bin 63 kişi göç ederek tarihi sayıya ulaştı. Resmi verilere göre, İstanbul’dan Sinop’a göç eden kişi sayısı 3 bin 300 1.432 kişiyle Samsun ve 688 kişiyle Ankara takip etti.

Sinop’a en az göç eden şehirler ise 12 kişiyle Tunceli, 15 kişiyle Kilis ve 16 kişiyle Aksaray yer aldı.

img-4586.jpeg

İŞSİZLİK, AİLE, DEPREM…

Göç etme nedenleri de belirlendi. Bu kapsamda, eğitim için göç edenlerin oranı yüzde 19,3, aile üyelerine bağlı olarak göç edenlerin oranı yüzde 18,7, yaşam koşullarını iyileştirmek ve daha iyi bir konuta sahip olmak için göç edenlerin oranı yüzde 17,0 ve yeni bir iş için göç edenlerin oranı yüzde 12 olarak belirtildi.

GÖÇÜN YÜZDE 52’Sİ KADIN YÜZDE 47’Sİ ERKEK

TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde 2007-2008 döneminde göç oranı yüzde 3,18 iken 2022 yılında bu oran yüzde 3, 27 olarak kaydedildi. 2022 yılında iller arası göç sayısı toplamda 2 milyon 791 bin 156 kişi olarak açıklandı. Bu nüfusun yüzde 47,9’u erkeklerden, yüzde 52,1’i ise kadınlardan oluştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN