Sarıgül: Ben de Bilecik'ten Saraçhane'ye geliyorum

Sarıgül: Ben de Bilecik'ten Saraçhane'ye geliyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "siyasi yasak" talebiyle yargılandığı dava sürerken yaptığı çağrı üzerine İstanbullular iradelerine sahip çıkmak için Saraçhane'de buluştu. TDP lideri Mustafa Sarıgül de İBB Başkanı İmamoğlu'nun çağrısına yanıt vererek, "Bu mesele demokrasi meselesidir. Ben de Bilecik’ten İstanbul’a doğru hareket halindeyim" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası talep edilen davayla ilgili Saraçhane'ye çağrı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Bu mesele demokrasi meselesidir. Milli iradeye sahip çıkma meselesidir" diyen Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "TDP İstanbul İl teşkilatı ve partililerimiz Saraçhane’de olacak. Ben de Bilecik’ten İstanbul’a doğru hareket halindeyim" dedi

ÇAĞRILAR ARTIYOR, BİNLER SARAÇHANE'DE BULUŞUYOR

Çeşitli ilçelerden harekete geçen İstanbullular Saraçhane’de, İBB otoparkının yanında toplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesi sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'alenen hakaret' ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına bugün kalındığı yerden devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, sanık İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılmadı. İmamoğlu'nun avukatları ise salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte çok sayıda partili de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN