Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara operasyon

Şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara operasyon

Sosyal medyada, Irak'ın kuzeyinde şehit düşen askerlere yönelik provokatif amaçlı yanıltıcı bilgi yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı tespit edildi. Şüphelilerden 53'ünün yurt dışında olduğu belirtilirken, haklarında adli işlem başlatıldı. Türkiye'deki 7 şüpheliden 4'ü ise yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekât bölgesine yönelik terör saldırısında şehit olan askerlere yönelik sosyal medya paylaşımlarını incelemeye aldıklarını açıkladı. Yerlikaya, şehitlere yönelik provokatif amaçlı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüphelinin tespit edildiğini bildirdi.

53'Ü YURT DIŞINDA

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi."

Şüphelilerden 53'ünün yurt dışında olduğunun belirlendiğini belirten Yerlikaya, haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

ŞÜPHELİLERİN 4'Ü YAKALANDI

Yerlikaya, paylaşımında şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda 4'ü yakalandı. 3 şüphelinin yakalanma çalışması devam etmektedir. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN