Tüm ehliyet sahiplerinin dikkatine! Unutan ayvayı yiyecek: Bu ceza evi ocağı batırır

Tüm ehliyet sahiplerinin dikkatine! Unutan ayvayı yiyecek: Bu ceza evi ocağı batırır

İçişleri Bakanlığı'ndan ehliyet sahiplerine uyarı yapıldı. Bu işlemi yapmayı unutma dev cezalarla karşı karşıya kalacak. O tarihe kadar herkesin işlemlerini yaptırması gerekiyor. İşte tüm detaylar…

Ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı zamanında yapılmayan işlemler için dev cezalarının yolda olduğunu aktardı. Ehliyetini belirlenen süre içerisinde yenilemeyen ehliyet sahipleri dev para cezaları ile karşı karşıya kalacak. 1 Ocak 2016 tarihinde önce düzenlenen ehliyetlerin son yenileme tarihi için 31 Aralık 2022 tarihi işaret edildi. Ancak oluşan yoğunluk nedeniyle kimsenin mağdur olmaması için belirlenen sürede uzatıldı. İşte tüm detaylar…


EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Belirlenen süre içerisinde ehliyetini yenilemek isteyen sürücülerin neler yapması gerektiği de merak ediliyor. Öncelikle ehliyet yenileme işlemleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Randevu için Alo 199 kullanan hattının kullanılabileceği gibi resmi web sitesi üzerinden de randevu oluşturulabiliyor.

ehliyet-2.jpg


Ehliyet yenileme işlemleri için harç ve gerekli evraklarla birlikte randevu işlemlerinizi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Eski tip ehliyet yenileme işlemleri için ödenecek tutar ise 15 TL olarak aktarıldı.


EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR İSTENİYOR?

Eski tip ehliyet belgesine sahip olan vatandaşların belirlenen süre içerisinde ehliyet yenileme işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Yıl sonuna kadar yapılacak yenileme işlemleri kapsamında adayların yanında bulundurması gereken evraklar şu şekildedir:

  • Kimlik belgesi
  • Sürücü sağlık raporu
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)

eski-ehliyet.jpg
DEV CEZALAR VERİLECEK

Eski tip ehliyet sahiplerinin belirlenen süre içerisinde sürücü belgesini yenilememesi durumunda dev cezalar verileceği aktarıldı. Bu kapsamda 2023 yılı için belirlenen ceza tutarı 4064 TL olarak açıklandı. Belirlenen tarihler içerisinde yenileme işlemlerini yapmayanlar cezai işlem tutarını ödemek durumunda kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN