Türkiye kızgın demire dönecek! El Nino'ya şükredeceğiz...Hem de 40 derece birden, felaket tarihi verildi

Türkiye kızgın demire dönecek! El Nino'ya şükredeceğiz...Hem de 40 derece birden, felaket tarihi verildi

Serin havanın yerini bu kez Basra Körfezi'nden gelen kavurucu sıcaklar alacak. 40 derece sıcaklar geri dönüyor. El Nino'dan sonra Basra sıcağı Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hava durumu tahminlerine göre sıcaklar o bölgeler neme boğacak... Hazır olun

Balkanlar üzerinden gelen serin hava, etkisini yitirmesine son 3 gün kala, hava durumu önemli bir değişiklik yaşayacak. Çarşamba gününden itibaren Basra Körfezi'nden yaklaşmaya başlayacak nemli sıcak hava dalgası, ülke genelinde sıcaklıkları tekrar yükseltecek. Uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. El Nino sıcaklarının yerini Basra sıcağı alacak.

havadurumu.png

HAVA SICAKLIĞI TEKRARDAN 40 DERECEYE ÇIKIYOR

Temmuz ayının son günlerinde serinleyen hava Batı illerine derin nefes aldırmıştı. 45 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar tekrar dönüyor. Hava durumu tahminlerine göre; Cuma günü İç Anadolu, Doğu ve Güney kesimlerde sıcaklıklar adeta uçacak, başkent Ankara'da termometreler 40 dereceleri gösterecek.

p.png

BU SEFER BASRA KÖRFEZİ'NDEN GELİYOR

Batı kesimlerde durum, geçtiğimiz Çarşamba günkü kadar olmasa da yine de dikkat çekici olacak. Basra Körfezi'nden gelen nemli sıcaklık, boğucu bir etki yaratacak. Örneğin, 34 derece olarak ölçülen bir sıcaklık zaman zaman nemle beraber 45 derece hatta daha yüksek hissedilebilecek.

basra-dan-sicak-hava-geliyor-752071-5.jpg

3 GÜN SONRA KAVURUCU SICAKLAR BAŞLIYOR

Uzmanlar, önümüzdeki son 3 günün tadını doyasıya çıkartılması gerektiğini vurguluyor. Vatandaşlar, sıcak hava koşullarına karşı tedbirli olmalı ve güneşten korunmak için önlemler almalı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN