10 yüksek IQ'lu kişiden sadece 1'i resimdeki farklı ojeyi bulabiliyor! 9 saniyede bulabilir misin?

10 yüksek IQ'lu kişiden sadece 1'i resimdeki farklı ojeyi bulabiliyor! 9 saniyede bulabilir misin?

Bu garip zeka bulmacası, kırılması zor bir cevizdir. Gözlemsel yeteneklerinizi ve görsel keskinliğinizi test etmek için bu mücadeleye katılın.

Bu zeka bulmacasında göreviniz, resimdeki farklı olan tek ojeyi bulmak. Kolay görünebilir ama şimdiye kadar sadece 10 kişiden 1'i bulabildi. Peki IQ seviyeniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aşağıdaki görüntünün aksine, çözüm sağduyu ve geniş muhakeme kullanmayı gerektirir. Herhangi bir ipucu aramak için yeteneklerinizi ve yeteneklerinizi kullanmanız yeterli, ki bu gerçekten o kadar da zor değil.

1-001.jpg

RESİMDEKİ FARKLI OJEYİ BULDUN MU?

Bu zeka bulmacası mantıksal akıl yürütmenin çok önemli bir yönüdür. Öğrencilerin genel gözlem ve kavramsal anlama becerilerini değerlendirir. Ayrıca olağanüstü bir hayal gücüne, mantıksal muhakemeye ve ayırt edici bir zihniyete sahip olmanın yanı sıra kalıpların ötesinde düşünebilmeniz gerekir.

Resim, toplam 24 demet 6 kolon ve 4 sıra olacak şekilde ayrılmış olup her demette 4 adet oje bulunmaktadır. Buradaki göreviniz, farklı ojeyi bulmak.

FARKLI OJEYİ BULDUN MU?

Tek olanı bulmak, diğerlerinden farklı olanı seçmek olarak adlandırılır. Farklı görüntüyü bulmak için gerçekten tüm küçük ve büyük ayrıntılar, renkler, şekiller, türler, kategoriler ve aklınıza gelen diğer her şey olmanız gerekir. Resimdeki farklı ojeyi buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Zeka bulmacaları, beyin hücreleri arasındaki bağlantıları geliştirerek bilişsel olarak daha hızlı olmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, bu zihinsel egzersizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, gözünüz bizde olsun. Cevap: Yakından bakınca marka adının ters olduğunu göreceksiniz.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN