Ailenin piknik yaptığı bu resimde bir hata var! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar hatayı 7 saniyede buluyor!

Ailenin piknik yaptığı bu resimde bir hata var! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar hatayı 7 saniyede buluyor!

Bir dahi olmak, herkesin bir problemi bir dedektif gibi kolayca çözebilmesi için maksimum düşünme gücüne sahip olma arzusudur. IQ testi sorularını çözmek, bu düşünme gücünü geliştirmeniz için ilk adım olabilir. Resimdeki hatayı 7 saniyede bulabilir misin?

Genellikle çeşitli türde IQ testleri, sayma, analiz etme, dikkat etme ve bir problem çözme gibi düşünme becerilerinize dayalı olarak bir dizi şeyi test etmek için ortaya çıkar.

Düşünme gücünüzü ne kadar çok eğitirseniz, bir sorunu çözmek için düşünme beceriniz o kadar iyi olur. Aşağıdaki zeka bulmacası IQ testi problemini çözelim. Resimdeki yanlış olan şeyi bulabilir misin?

kapak-002.jpg

RESİMDEKİ HATAYI 7 SANİYEDE BUL

Yukarıdaki resme bakın. Ormanda aktivite yaparken görülen dört kişi var. Doğada bir hafta sonu kaçamağı yapmaya karar veren bu dört kişinin akraba olduğuna dair bir benzetme yapalım.

Bir kişi şenlik ateşi yakıyor, diğer iki kişi oyun oynuyor ve başka bir kişi oturmuş kitap okuyor. Yukarıdaki aktivite oldukça normal görünmüyor mu? Ancak dikkatli bakarsanız yine yukarıdaki görselde görülebilecek hatalar mevcut.

ZEKA BULMACASINDA GİZLENEN HATAYI TESPİT ETTİN Mİ?

Gerçek cevabı bulmak için kendinizi ve cevabınızı hazırlayın. İlk ipucu, içinde çeşitli türde ağaçların olduğu doğal bir ortam hayal etmektir.
Ardından resme ve resimdeki bitkilere tekrar dikkatlice bakın. Hatayı buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Resimdeki hata, bu ortamda yetişen bir kaktüs olmasıdır. Gerçek bir çöl gibi olmasa da resimdeki gibi gölgeli bir orman ortamında kaktüs yetişmemeli. Bu nedenle resimde kaktüs bitkisinin bulunması bir hatadır.

2-007.jpg

Cevabınız yukarıdaki cevapla eşleşiyor mu? Veya daha mantıklı olduğunu düşündüğünüz başka bir cevabınız var mı?

Kolay değil mi? IQ testi kolay sorular ve problemler sunar, ancak cevapları analiz edebilmek ve belirleyebilmek için yüksek düzeyde düşünme gücü gerektirir. Bunun gibi zeka bulmacaları, odaklanma gerektiren üst düzey sorulardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN