Yurt dışında çalışmak isteyenler müjde! Ayda 103 bin lira maaşla iş fırsatı sunuldu... Şartlar ve aranan meslekler açıklandı

Yurt dışında çalışmak isteyenler müjde! Ayda 103 bin lira maaşla iş fırsatı sunuldu... Şartlar ve aranan meslekler açıklandı

Yurtdışında çalışmak isteyenlere müjde! İsviçre, farklı sektörlerde 103.000 TL maaş ile 85.000 işçi alımı yapacağını duyurdu. İşçi alımını duyanlar başvuru şartlarını ve İsviçre’ye gitme yollarını araştırırken konuya ilişkin detaylar belli oldu. İşte merak edilenler…

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. Yüksek maaşlı iş imkanları, başka ülkelerden de işçi taleplerini çoğaltıyor. Bu doğrultuda İsviçre’de çalışmak isteyenler için yeni bir haber geldi. Özellikle pandemi sonrasında kalifiye eleman sıkıntısı yaşamaya başlayan bu ülke, belirli sektörlerde işçi alım yapacağını duyurdu.

İŞÇİ AÇIĞI KAPANMIYOR

Pandemi den sonra birçok alanda eleman eksiği yaşayan İsviçre, özellikle de sağlık sektörü, turizm otelcilik bir, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis kadrolarında yetenekli işçiler arıyor. Bu alanlarda çalışmak üzere başka ülkelerden 85.000 işçi istihdam edileceği bilgisi ise kısa süre içinde ilgililerin dikkatini çekti.

Özellikle doktor açığı konusunda sıkıntı yaşayan İsviçre, yaşlı bakım ve hastanede çalıştırmak için hemşire alımı ilanları açtı. Dolayısıyla sağlık sektöründeki kişilerin dikkatini çekti.

yeni-proje-1-002.jpg

İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DynaJobs gibi ya da Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvurarak, İsviçre’de aranan pozisyonları ve size uygun olan iş imkanlarını görüntüleyebilir, başvurular için ne gibi şartlar bulundurmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

DAVET ALMAK İÇİN NELER GEREKİYOR?

İsviçre'ye davet alarak gitmek için kişilerden istenen bazı şartlar var. Bu şartlar ise şu şekilde sıralanıyor:

Belirli bir seviyede dil bilgisi

İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız gerekiyor

İkamet edilebilecek ev bulunması

yeni-proje-003.jpg

İSVİÇRE'DE MAAŞLAR NE KADAR?

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunan İsviçre’nin saatlik ödediği asgari ücret 23 İsviçre frangı iken aylık ödediği ücret 4 bin İsviçre frangı olarak biliniyor. Bu ücretin Türk Lirası karşılığı günlük 596 TL iken aylık 103 bin liraya denk geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN