BDDK'dan bu illerde yaşayanlara duyuruldu: 6 aya çıkarıldı

BDDK'dan bu illerde yaşayanlara duyuruldu: 6 aya çıkarıldı

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan 100 yılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen deprem sonrasında birçok kurum depremzedeler için kararlar alıyor. Peki BDDK kararı ne oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehrin etkilendiği büyük deprem sonrasında birçok kurum maddi anlamda desteklerini vermeye devam ediyor. Peki BDDK borçlu depremzedeler için hangi kararı verdi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BDDK DEPREM BÖLGESİ KARARI

BDDK yaşanan deprem sonrasında depremden etkilenen kişilerin kredi vadeleri, ödeme erteleme ve uygulanması için bankalar tarafından karar verilmesi için talimat verdi. Karara göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde depremden etkilenen vatandaşlar için 6 Şubat tarihinden itibaren 6 ay süreyle kredi vadeleri ve ödeme planları ile ilgili düzenleme yapıldı. 

Deprem Bölgesi BDDK Kararları

Deprem bölgesi olarak değerlendirilen şehirlerde kişiler kullanacakları ya da yapılandırmaya girecek konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri için BDDK tarafından belirlenen sürelere dahil edilmeyecek ve ödemesiz dönemler uygulanabilecek. Aynı zamanda bu şehirlerdeki iş yerlerinden yapılan kredi kartı alışverişlerindeki taksit tutarları da bir kat daha artacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN