Biz çöp diye atıyoruz hurdacılar alıp para kazanıyor! Tam 22 ayar altın değerinde: Evinde olan hemen baksın

Biz çöp diye atıyoruz hurdacılar alıp para kazanıyor! Tam 22 ayar altın değerinde: Evinde olan hemen baksın

Kullandığımız eşyaları kullanım süreleri dolduğu zaman hepimiz çöpe atıyoruz. Ancak bizim çöp diye attığımız o eşyaları hurdacılar alıp para kazanıyor. Çünkü içindeki o madde tam 22 ayar altın değerinde…

Evimizdeki eşyaların ömrü dolduğunda hepimiz direk çöpe atıyoruz. Özellikle elektronik eşyaların gözünün yaşına bile bakmıyor direk yenisiyle değiştiriyoruz. İşte en büyük hatamız burada başlıyor. Çünkü ömrü dolan elektronik aletlerin içerisinde 14,18 ve 22 ayar altın olabiliyor…

ÇÖP DİYE ALTIN ATIYORUZ

Değeri her geçen gün artan elektronik eşyaların içinde birçoğumuzun bilmediği altın bulunuyor. Bilgisayar ana kartları, cep telefonları bazı uzaktan kumandalar içlerindeki altından dolayı büyük değer taşıyor. Bu altın genelde bağlantı noktaları, devre kartlarındaki iğneler ve diğer küçük parçalarda oluyor. Öyle ki tamirciler özellikle ana kartlardaki sarı alaşımların büyük bölümünün altın olduğunu söylüyor.

elektronik-cihazlarda-altin-mi-var-1.jpg

Fakat, elektronik aletlerdeki altını çıkarma işlemi karmaşık ve tehlikeli kimyasalları içerebiliyor. Uzmanlık ve dikkat gerektiren bir işlem olduğu için genellikle geri dönüşüm firmaları tarafından güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

elektronik-cihazlarda-altin-mi-var-2.jpg

Siz de elektronik eşyalarınızı atmadan önce geri dönüşüm firmaları ile iş birliği yaparak hem ekonomik kazanç sağlayabilir hem de çevre temizliğinin korunması için önemli bir katkıda bulunabilirsiniz. Eski ve bozuk elektronik cihazlar, geri dönüştürüldüğünde içerdikleri değerli metalleri tekrar kullanılabilir hale getirir, böylece çevreye zarar vermeden atıkların yönetilmesine yardımcı olur. Bu süreç, doğal kaynakların korunmasına katkı sağlar ve atıkların çevreye zarar vermesini önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN