Bu yöntemle fırını 5 dakikada temizleyin ve kireçten arındırın! İşte herkesin sır gibi sakladığı o mucizevi yöntem

Bu yöntemle fırını 5 dakikada temizleyin ve kireçten arındırın! İşte herkesin sır gibi sakladığı o mucizevi yöntem

Fırını temizlemek mi? Belki de olabilecek en ağır ve yorucu işlerden biridir. Her zaman ertelemek istediğimiz bir şey. Ancak bazen bunu yapamayız ve kirlerle yüzleşmek zorunda kalırız.

Fırını zahmetsizce temizlemenin ve kireçten arındırmanın bir yolu var mı? İşi basitleştiren, daha hızlı ve daha hafif hale getiren teknikler kesinlikle vardır, ancak belki de asıl devrim, evde bakıma yaklaşımımızı değiştirmektir. Diğer ülkelerin kültüründen ilham alırsak, belki fırını temizlemek bile daha az zahmetli bir aktivite haline gelebilir.

5 DAKİKADA FIRINI TEMİZLEYİN

İlk hamle, işe başlamadan önce ihtiyacınız olan her şeyi elde etmektir. İhtiyaç duyulan şey nedir? Öncelikle kabuklanmaları gidermek için süngerler, ardından kapı camını kurutmak ve cilalamak için mikrofiber bezler, son olarak da en zor köşelere ulaşmak için fırçalar. Bu işlem bir dakikadan fazla sürmez. Temizleyiciler olarak sadece doğal içerikler kullanacağız. Aslında, fırını temizlemek için piyasada bulunan deterjanlar çok agresiftir ve genellikle kostik soda ve zehirli çözücüler içerir. Tahriş edici ve çevreye zararlı olabilirler.

2-004.jpg

NASIL YAPILIR?

İkinci hamle kabuklanmaları yumuşatmaktır. Bunu yapmak için, fırının tabanına bol miktarda Coca Cola dökün ve fırını 200° sıcaklıkta yaklaşık yirmi dakika veya içecek buharlaşana kadar yakın. Eğer kabuklanma varsa az miktarda üründen doğrudan kire dökebiliriz. Bu işlem de bir dakikadan fazla sürmez.

Artık süngerle kolayca çıkacak olan kiri temizleyebiliriz. Zor köşeler için diş fırçası kullanabiliriz. Ardından mikrofiber bir bezle kurulayın. Bu işlem çok uzun sürmez. 5 dakikada fırın temizlenir. Izgaraları doğrudan yıkamayacağız, bulaşık makinesine koyacağız. Zahmetsizce mükemmel bir şekilde yağdan arındırılacaklar.

İŞTE FIRINI ZAHMETSİZCE TEMİZLEMENİN VE KİRECİ ÇÖZMENİN YOLU

Fırın özellikle kirliyse, tuz ve bikarbonat karışımı ile ıslattıktan sonra müdahale edebiliriz. İki yemek kaşığı kaba tuzu iki yemek kaşığı kabartma tozu ile karıştırın. Yumuşak ama çok akıcı olmayan bir karışım oluşturmak için su ekliyoruz. Hala kabuklanmış olan noktalara uyguluyoruz ve hafif aşındırıcı bir süngerle kendimize yardımcı oluyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN