Çaydanlığınızı kireçlerden arındırın! Bu sayede çayın tadı yerine gelecek: Hem uygun hem de etkili

Çaydanlığınızı kireçlerden arındırın! Bu sayede çayın tadı yerine gelecek: Hem uygun hem de etkili

Enflasyonun yükseldiği günlerde yeni bir çaydanlık almak oldukça maaliyetli. Fakat kireçlenen çaydanlık ise pek hijyen canlısı gözükmüyor. Çıkarması oldukça zahmetli olan kireç lekelerinin ise paylaşacağımız yöntem ile çıkarmak oldukça basit. Temizlik uzmanları tarafından en ucuz ve en ekili yöntemler paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

ÇAYDANLIK TEMİZLEMENİN SAĞLIKLI VE KOLAY YOLU

Demliklerin dibinde biriken kireç lekeleri genelde göze hiç hoş gelmiyor. Herkes tarafından şikâyet edilen bu kireç sorununu ortadan kaldıracak bazı formüller bulunsa da kimyasal içerdiği için ev hanımları tarafından tercih edilmiyor.

Kireç çözücü malzemeler hem kimyasal hem de tam anlamıyla kireci çıkarmayarak sağlığınızı da tehdit ediyor. Herkesin evinde bulunan bu 5 ürün ile birlikte 5 dakika içerisinde çaydanlığınızdaki kireçlerden kurtulabilirsiniz. Temizlik uzmanları tarafından paylaşılan bu tarif ile birlikte denemeyen pişman oluyor.

Sürekli olarak su kaynattığımız tencere, cezve ve demliklerde kireç oluşumu görülür. Müdahale edilmemesi halinde kalıcı hale gelen kireçlerden uzmanların paylaştığı formül ile kurtulmak oldukça basit. Aynı zamanda kireçler demlediğiniz çayın tadını da bozabilir.

maxresdefault.jpg

KİREÇLERİ SÖKMEK İÇİN EN ETKİLİ YÖNTEM

Sürekli olarak su kaynattığımız demliklerin dibinde biriken kireçler oldukça rahatsız edici olabiliyor. Hijyen açısından pek iç açıcı durmayan kireç birikmeleri uzmanlar tarafından paylaşılan bu yöntemle temizlenebilir. Hem sağlık açısından hem de maaliyet açısında oldukça uygun. Evinizde bulunan malzemeler ile birlikte kendi kireç sökücünüzü elde edin.

Kireçli olan demliğinizin içerisine 1 paket karbonat ekleyin. Daha sonrasında limonu birkaç parçaya keserek demliğin içine ilave edin. Çaydanlığınızın yarısına kadar su doldurarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Çaydanlığın içerisindeki kireç lekelerinin kaybolacağını göreceksiniz.

caydanlik-kireci-nasil-temizlenir-caydanlikta-kirec-nasil-cikar.jpg

LİMON TUZU İLE KİREÇLERE VEDA EDİN

Çaydanlığınızın içerisindeki kireçleri temizlemenin bir diğer yolu ise limon tuzudur. Limon tuzu kireç lekelerini kolay bir şekilde kaldırabilir. Bu yöntemde ise ilk olarak kireçlenme olan çaydanlığınızın dibini tamamen kaplayana kadar limon tuzu ekleyin

Daha sonrasında çaydanlığınızın yarısına kadar su eklemesi yapın. Çaydanlıktaki suyun 20 dakika kadar kısık bir ateşte kaynamasını bekleyin. Kireçlerin bir süre sonra çözüldüğünü görebilirsiniz. İşlem bittikten sonra fırça yardımı ile çaydanlığın içini birkez daha temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN