Duş başlığı bu yöntemden sonra foşur foşur akıyor! Kireci temizlemenin en basit yolu: Gözenekleri hemen açıyor

Duş başlığı bu yöntemden sonra foşur foşur akıyor! Kireci temizlemenin en basit yolu: Gözenekleri hemen açıyor

Fazla su akışına maruz kalan duş başlıkları zamanla kireç biriktirerek tıkanabiliyor. Bu durum, hem kirli bir görüntüye neden oluyor hem de su akışını önleyerek duş başlığının bozulmasına neden oluyor. Ancak, duş başlıklarını temizleyerek eski formuna döndürmek oldukça basit. Nasıl mı? İşte, duş başlıkları için etkili olan o yöntem...

Duş başlıkları, kalsiyum karbonat kaynaklı sert tortular olan kireçlerden dolayı tıkanır. Bu durum zararsız olsa da kötü bir görünüme ve su basıncının etkilenmesine neden olur. Özellikle duş başlığınız çerçevesinden çıkmıyorsa ve temizlikte zorlanıyorsanız önereceğimiz bu yöntem tam size göre.

BEYAZ SİRKE MUCİZESİ

Duş başlığında oluşan tıkanıklığı açmak için beyaz sirkeye başvurabilirsiniz. Bu yöntemle duş başlığınızın tıkanan gözeneklerini kolaylıkla açabilirsiniz.

Yöntemi uygulamak için buzdolabı poşetine bolca beyaz sirke koyun ve duş başlığının etrafına dolayın. Sonrasında saç tokasıyla poşetin ağız kısmını bağlayın. Beyaz sirkenin içerisindeki asetik asit, kalsiyum karbonatın parçalanmasını sağlayacaktır. Böylelikle kirecin etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur.

dus-basligi-bu-yontemden-sonra-fosur-fosur-akiyor.jpg

Poşeti 1 saat beklettikten sonra çıkararak diş fırçasıyla ovalayın. Ardından suyun çıktığı deliklerin içerisine bir miktar su püskürterek, duş başlığında kalan parçacıkların da çıkmasını sağlayın.

Tüm bu işlemlerin ardından duş başlığınızda beyaz sirke kalmaması için iyice durulayarak, bez ile silin. Duş başlığınızın temiz kalması için ayda en az 1 kere bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN