Emeklilik yılınız maaşınızı etkiyecek! Bu yıldan sonra emekli olanlara 4.125 TL zam yolu açıldı!

Emeklilik yılınız maaşınızı etkiyecek! Bu yıldan sonra emekli olanlara 4.125 TL zam yolu açıldı!

2023 yılı ile birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına rekor seviyede zam yapıldı. Maaşlar hakkında yapılan son açıklamalar yakından takip edilirken memur emek ve emeklilere yapılan ilk zam oranı %25 olarak açıklandı. Ardından Başkan Erdoğan zam miktarını %30 olarak güncelledi. İşte emekli ve memur maaşları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Emeklilere yeni zam yapılıp yapılmayacak konusu tartışılırken konu hakkında araştırmalarda hız kazandı. 2023 yılı başında %25 denen zam tutarı daha sonra %30 olarak açıklandı. EYT ile birlikte yeni zamların da gündeme geleceği konuşulurken son açıklamalar merak ediliyor. İşte emekli ve memur maaşları hakkında merak edilen tüm detaylar…

2008 ÖNCESİ DİKKAT

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından AK Parti'de yeni zamlar için kolları sıvadı. Emekli memura ek zam yapılabilecek konuşulurken seçimlerin yaklaşması da tartışmaları güçlendirdi. Ekranların ise Mart ayı içerisinde sürpriz bir gelişme olarak açıklanması bekleniyor.

emekli-para.jpg
EMEKLİLERE EK ÖDEMELER GÜNDEMDE


2008 yılından önce işe giren 4A, 4B, 4C emeklileri için 4.125 TL Ek ödeme yapılması gündeme geldi. Konu hakkındaki detayların Mart ayı sonunda açıklanması bekleniyor.

para-hibe-almak.jpg

GÜNCEL ZAM ORANLARI İLE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere verilen zam tutarının %45'e yükseltilmesi durumunda ödenecek tutarlar şu şekilde olacak:

Normal Fiyat: 5.500 TL
Zam Tutarı: 2.475 TL
Zamlı Fiyat: 7.975 TL
Zam Oranı: %45

para-eyt.jpg

YENİ ZAMLARDAN SONRA MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Mart ayı sonunda maaşlara %45 oranında zam yapılması durumunda memurların alacağı maaş tutarı şu şekilde olacak:
Normal Fiyat: 11.848 TL
Zam Tutarı: 5.331,60 TL
Zamlı Fiyat: 17.179,60 TL
Zam Oranı: %45

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN