Enflasyona tek başına direnen poşet fiyatı için yeni karar! Zam yapılmayacak denmişti, yüzde 50 zam açıklandı! İşte yeni fiyatı

Enflasyona tek başına direnen poşet fiyatı için yeni karar! Zam yapılmayacak denmişti, yüzde 50 zam açıklandı! İşte yeni fiyatı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre geri kazanım katılım payı tutarları yeniden belirlendi. Buna göre market alışverişlerinde kullanılan alışveriş poşeti ücretlerine yüzde 50 zam geldi. Artık marketler devlete poşet başına 38.5 kuruş ödeyecek. Bütçe görüşmelerinde Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Murat Kurum poşet fiyatında artış olmayacağını açıklamıştı.

ALIŞVERİŞ POŞETLERİNE ZAM: %50

Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada fiyatlarda artış olmayacağı söylenmişti. Resmi gazetede yayımlanan habere göre market poşetlerine %50 zam yapıldı. Bu zam sonrası devlet, marketlerden poşet adet başına 38.5 alacak. Ancak tüketiciler poşetler için 25 kuruş ödemeye devam edecek.

poşet

ZAMMI BAKAN MURAT KURUM AÇIKLADI!

Katılım payı tutarlarında yeni fiyatlar belirlendi. Bu yeni fiyatlandırmaya göre; otomobil lastiklerinden 6 TL, akülerden 15 TL, otomobil bataryalarından 46 TL, ayçiçek yağından kilogram başına 32 kuruş, bazı beyaz eşyalardan kilogram başına 80 kuruş, ileçlardan 3.2 kuruş alınacak.

TÜKETİCİLER YİNE 25 KURUŞTAN ALACAK

TPF’nin poşet fiyatlarının 75 kuruş olmasına yönelik talebine karşın yapılan zam ile yeni fiyat 38,5 kuruş oldu. Ancak tüketicilerin poşet başına ödeyecekleri tutarda bir değişim yapılmadı. Yeni zamlar yalnızca marketlerin devlete ödediği tutarda etkili olacak.

poşet

BAKAN KURUM ÖNCE ARTMAYACAK DEDİ ARDINDAN ZAM HABERİ VERDİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum daha önce poşetlere zam yapılmayacağını söylemişti. Ancak yapılan zammı da kendi açıkladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN