Kimliğiniz varsa bu yardımı alabilirsiniz! Faturasını kapıp PTT'ye gidenin hesabına 2500 TL yatırılıyor

Kimliğiniz varsa bu yardımı alabilirsiniz! Faturasını kapıp PTT'ye gidenin hesabına 2500 TL yatırılıyor

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ve ailelere verilen doğalgaz tüketim desteği için başvuru şartları ve ödeme tarihleri araştırılıyor. Sosyal yardım destekleri birçok vatandaşın yardımına koşarken 2023 yılında ödeme miktarları merak konusu oldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

2023 yılına giriş yaparken doğalgaz yardımı için ödeme tarihleri de açıklandı. Eylül ayında başlayan ödemeler Mart ayına kadar devam edecek. Bu kapsamda başvuru yapan vatandaşlar 900 TL ile 2500 TL arasında nakit ödemesi alıyor. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılırken başvuruların nasıl yapıldığı araştırılıyor. Kimliği bulunan herkes ödemelerden yararlanabilir. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ YATIRILDI MI?


Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında 3294 sayılı Kanun doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından doğalgaz destek ödemesi yapılıyor. 2022 yılı Eylül ayında başlayan destek ödemeleri 2023 yılında da devam ediyor. 2022 yılının son 3 ayı ve 2023 yılının ilk 3 ayı baz alınarak toplam 6 aylık süreç için doğalgaz destek ödemesi yapılmaktadır. Yeni yılla birlikte ödemeler de hesaplara yatırılmaya başladı. Bir sonraki ayın ödemeleri ise Şubat ayında hesaplarda olacak.

dogalgazi-kapatmayin.jpg


DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ödenen doğalgaz tüketim desteği için istenen belirli şartlar bulunuyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerden istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • E-devlet sistemi üzerinden destek programına başvuruda bulunmak,
  • Doğalgaz arzı bulunan ilçe ya da beldede ikamet etmek,
  • İkamet adresinin ön ödemeli ya da faturalı bir sayaca bağlı bulunan doğalgaz aboneliğinin bulunması,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından hak sahibi olarak belirlenmesi,

para-vermek.jpg


DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?


Doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte e-devlet sistemine giriş yapmalıdır. Sayfa üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" başvuru sayfası üzerinden kimlik bilgilerini doğrulayarak başvuru işlemlerini başlatabilir.


Yapılan incelemeler kapsamında Hak sahibi olarak belirlenen kişiler PTT kartları üzerinden ödeme alır. Bununla birlikte hak sahibi olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödemelerini alabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN