Kredi kartına taksit şoku! Resmi Gazete'de yayımlandı... Milyonlarca kişi taksitli alışveriş yapıyordu

Kredi kartına taksit şoku! Resmi Gazete'de yayımlandı... Milyonlarca kişi taksitli alışveriş yapıyordu

"2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni uygulamalar kapsamında kredi kartına taksit şoku geldi! Milyonlarca kişi taksitli alışveriş yapıyordu ama…

Her geçen gün artan hayat pahalılığı insanları kredi kartı kullanımına ve kullanımları da taksitlendirmeye yol açıyor. Lakin Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir kararla kredi kartı kullanımında taksitlendirme imkanına yeni düzenlemeler getirilecek. Kredi kartı alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilaveten yeni önlemler alınacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

KREDİ KARTI TAKSİTLERİNE İLAVE ÖNLEM GELİYOR

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

yeni-proje-3.jpg

Hazırlanan programda enflasyon ve para politikası başlığı altında yeni tedbirlere ilişkin bilgilendirmeler yer aldı. Yeni program kapsamında enflasyonun artmasına yol açan tüketim artışlarını önlemek adına uygulamalar hayata geçirilecek. Yeni uygulamalar kapsamında ise kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınacak.

YENİ PROGRAMDA HANGİ UYGULAMALAR YER ALACAK?

Kira ve konut fiyat gelişmeleri dikkate alınarak konut arzı hızlı bir şekilde artırılacak.

Yaşanan depremin konut stokuna verdiği etkinin telafisi için yeni sosyal konut projeleri yapılacak.

yeni-proje-4-002.jpg

Konut ve iş yeri kiraları ile ikinci el araç satışları için dijital kayıt sistemi kurulacak.

Kamunun taşıt alımında yerli üretim olan araçlar ve çevreci üretim yapan araçlara öncelik verilecek. Bu kapsamda TOGG ile yapılan protokol doğrultusunda alınan araçlar kamu kurumlarına tahsis edilecek.

25 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmasını sağlayacak teşvikler geliştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN