Mutfak tezgahları ilk günkü gibi gıcır gıcır olacak! Tek bir çizik bile kalmayacak: Sadece 10 dakika bekletin

Mutfak tezgahları ilk günkü gibi gıcır gıcır olacak! Tek bir çizik bile kalmayacak: Sadece 10 dakika bekletin

Mutfak tezgahında oluşan çizikleri ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz farklı yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Bütün tezgahlar ilk günkü gibi gıcır gıcır olacak. İşte tezgahları yeni gibi yapan o tüyolar…

Ev hanımlarının çilesi bitmek bilmiyor. Gün içerisinde birçok kez kullandığımız mutfak tezgahlarında oluşan çizik ve lekeler zaman içerisinde can sıkıcı bir hal almaktadır. Tezgahlardaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz ufak tüyoları sizlerle paylaşıyoruz. İşte tezgahları yeni gibi yapan o tüyolar…

MUTFAK TEZGAHINDA OLUŞAN ÇİZİKLER NASIL GEÇER?

Hemen hemen her gün kullanılan mutfak tezgahlarında oluşan kir, çizik ve lekeler zaman içerisinde büyük boyutlara ulaşırken can sıkıcı bir hal almaktadır. Ancak tezgahlarda oluşan lekeleri çıkartmak için karbonat mucizesinden yararlanmayı unutmayın. Ilık su içerisinde beklettiğiniz nemli bir bez ile tezgahı sildikten sonra Karbonat ve suyu karıştırarak kirli alanlara uygulayınız. Ardından 10 ila 15 dakika arasında beklettiğiniz karışımı nemli bir bez yardımıyla siliniz.

tezgahtan-cizik-leke-nasil-gecer-001.jpg

KOYU RENK TEZGAHI OLANLAR DİKKAT!

Koyu renk tezgahı olan kişilerin uygulayabileceği en önemli yöntemlerin başında oksijenli su geliyor. Oksijenli suyu bir sprey şişesi içerisine döktükten sonra lekeli bölgeleri püskürtünüz. 10 dakika kadar beklettiniz karışımı daha sonra silerek bütün lekeleri ortadan kaldırabilirsiniz.

TEMİZLİĞİN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ LİMON

Temizlik denildiği zaman en çok kullanılan ürünler arasında yer alan limon tuz ile birleştiğinde tezgahlarda mucize etkisi yaratıyor. Tezgah üzerine tuz döktükten sonra limonu ikiye kesip tezgahınızı ovalamaya başlayın. Ardından nemli bir bez ile tezgahınızı temizleyiniz.

tezgah-temizligi-001.jpg

PARLATICI İLE ETKİYİ İKİYE KATLAYIN

Mutfak tezgahında oluşan lekeleri ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise bulaşık parlatıcısından yararlanmak olacak. Kirli bölgeye parlatıcı döktükten sonra bir sünger yardımıyla siliniz. Bir süre beklettikten sonra nemli bir bez yardımı ile tezgahınızı temizleyerek bütün çizik ve lekeleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN