Sadece 30 kere görülmüştü! Dev kafasıyla sudan bir anda çıktı… Balıkçılar tir tir titredi

Sadece 30 kere görülmüştü! Dev kafasıyla sudan bir anda çıktı… Balıkçılar tir tir titredi

Son günlerde özellikle de sosyal medyanın gündeminden düşmeyen o olay duyanları şaşkına çeviriyor. Şu ana kadar sadece 30 kere görülen o hayvan özellikle de balıkçıları şaşkına çevirdi. İşte dünyada kırmızı listede yer alan o hayvan ve görüldüğü illerimiz…

Dünya çapında kırmızı listede yer alan ve hayvanlar arasında en önemli türlerden biri olarak bilinen Arap Tavşanı, ülkemizde görüldü. Önce Tunceli’de görülen ve metrelerce uzağa zıplayabilen Arap Tavşanının yapılan açıklamalar kapsamında Elazığ, Bingöl, Malatya ve Erzincan’da görülebileceği öğrenildi.

METRELERCE UZAĞA ZIPLAYABİLİYOR

Bu tür sadece 5-14 cm uzunluğa erişecek kadar büyümektedir. Bilinen önemli özelliklerinden biri ise kuyruklarının başları ve vücutlarının birleşiminin iki katından daha uzun olabileceğidir. Arap tavşanının hem dişisi hem de erkeği, çöl ortamına rahatça karışabilmek için yumuşak, kum renginde bir kürke sahiptir.

Sinirli ya da agresif olmayan bu hayvan türü yine de insanlar için tehlikeli kabul edilir. Çünkü, bu hayvanların maymun çiçeği taşıyıcısı olmaları muhtemeldir. CDC, bu ölümcül hastalık nedeniyle Arap tavşanı ve çayır köpekleri de dahil olmak üzere tüm Afrika kemirgenlerinin ülkeye girişini yasakladı.

Boyutlarının küçük olmaları nedeni ile her yere girip çıkmaları kolaylaşmaktadır. Bu da insanları daha büyük bir tehlikenin ortasına koyuyor. Arap tavşanlarını, tilkiler, kediler, çakallar, küçük baykuşlar ve yılanlar avlayabilir. Bu hayvanların avcılar karşısında güçlü bir savunma mekanizmaları yoktur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN