Sağlık raporu olana devlet maaş bağlayacak! Bu şarta uyumlu musunuz öğrenin: Ayda 3.938 TL nakit ödenecek!

Sağlık raporu olana devlet maaş bağlayacak! Bu şarta uyumlu musunuz öğrenin: Ayda 3.938 TL nakit ödenecek!

Yeni devlet yardımı! 3 bin 938 Lira ödeme yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yardım programlarına bir yenisini daha ekliyor. Bakanlık, kronik rahatsızlığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşlara destek ödemesi yapacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yardım programlarına bir yenisini daha ekliyor. Bakanlık, kronik rahatsızlığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşlara destek ödemesi yapacağını duyurdu.

YARDIMIN ŞARTLARI NELERDİR?

PARA

Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, başvuru yaparak 3 bin 938 TL ödeme alabileceklerdir. Ancak ödeme almak için bazı şartlar da yerine getirilmelidir:

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN KRONİK HASTALARA YARDIM PROGRAMI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına birçok yardım programı düzenliyor. Son olarak kronik hastalığı olan vatandaşlar için yeni bir yardım programı başlatıldı. Sağlık sorunlarını belgeleyen kişilere 3 bin 398 TL yardım ödemesi yapılacak.

Bu yardım programı, kronik hastalığı olan bireyleri kapsıyor. Sağlık raporuyla belgelenen hastalara ödeme yapılacak. Başvuru yapabilmek için kişinin maddi geliri, asgari ücretin üçte birine denk gelmelidir. Yardım tutarları düzenli olarak ödenecek olup, hastalığa göre farklılık gösterebilir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

PARA

Yardımdan yararlanmak isteyenler, e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilirler. Yardım ödemesi, sadece SSPE hastaları ve tüberküloz hastaları için geçerlidir. Bu ödemelerle birlikte, hastaların sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarına da destek sağlanacaktır.

EVDE BAKIM ÖDEMESİ

Kendisine bakamayacak durumda olan vatandaşlar, evde bakım ödemelerinden faydalanabilirler. Evde bakım ödemesi, 4336,84 TL olarak belirlenmiştir.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ayrıca doğalgaz ve elektrik faturaları için yüzde 5 oranında destek ödemesi yapmaktadır. Bu destekten yararlanmak isteyenler, e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok yardım programı düzenliyor. Kronik hastalığı olan vatandaşlar için başlatılan yardım programı, sağlık sorunlarıyla mücadele eden bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN