Yumurta yemeden önce bunu yapmayanlar yandı! Sağlığınızdan olabilirsiniz

Yumurta yemeden önce bunu yapmayanlar yandı! Sağlığınızdan olabilirsiniz

Yumurta, içerdiği proteinler ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Yumurta tüketmek bedeni rahatsızlıklara karşı daha dirençli tutar. Fakat yumurta yemeden önce dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Prof. Dr. Esra Şeker, yumurtayla ilgili önemli uyarıda bulundu. İşte, yumurtanın faydaları...

Vücudun protein ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olan yumurta aynı zamanda kemiklerin sağlıklı bir gelişim içerisinde olmasına da yardımcı oluyor.

Yumurtanın kesinlikle buzdolabı ortamında muhafaza edilmesine dikkat çeken Prof. Dr. Esra Şeker, yumurta tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Prof. Dr. Şeker, şunları söyledi:

"Yumurtayı marketten evimize getirdik. Bunu sonra tüketme aşamasında yıkamamız gerekiyor. Çünkü öncesinde yıkadığımızda yumurta kabuğunun üzerinde bulunabilen, bizim gözümüzle göremediğimiz küçücük delikler bakterilerin girişine neden olabiliyor."

esra-seker-kimdir.jpg

YUMURTANIN FAYDALARI NELER?

* İçeriğinde bulunan amino asit ile bedeni besler

* Yumurta içeriğinde birden fazla vitamin ve mineral barındırır

* İyi kolesterolü arttırır, kalp sağlığını korur

* Belli bir oranda yumurta tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir

* Kas ve kemiklerin gelişimini sağlar

* Göz sağlığı korunur

* Hafızayı güçlendirir

* Beyin sağlığı için oldukça faydalı

* Bedenin demir oranını yükseltir

* Bedenin protein gereksinimini karşılar

* Çocukları enfeksiyonlardan korur

* Obezite riskini azaltır

yumurta-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

YUMURTANIN ZARARLARI NELER?

Çiğ ya da az pişen yumurtalar, kabuklarda bulunan gözeneklerden giren bakteriler içerebilir. Çiğ yumurta bilhassa salmonella mikrobu içerebilir. Kabuğu çatlamış yumurtaları almayın, son kullanma tarihlerine dikkat edin.

Yumurta, gıda alerjeni olarak görülen 8 besin çeşidinden biri. Bu besine alerjisi olan bireylerde, yumurta ya da içeriğinde yumurta kullanılan besinler hayatı riske sokan tepkimelere neden olabilir.

GÜNDE KAÇ YUMURTA YENMELİ?

Sağlıklı kişiler ve büyüme çağındaki çocuklar için her gün 1 yumurta yemek tavsiye ediliyor. Kolesterol kısıtlaması uygulanan kişilerde günlük en fazla 300 mg kolesterol alınması gerekir. Bundan dolayı kan kolesterol düzeyi fazla olan kişilerde yumurta yemek haftanın 3-4 günü biçiminde olmalı.

yumurtanin-sagliga-faydalari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN