Tesla'nın o modeli sonunda Türkiye'de! Tesla Model 3 ve Model Y fiyatı dudak uçuklattı: Gören gözlerini alamadı!

Tesla'nın o modeli sonunda Türkiye'de! Tesla Model 3 ve Model Y fiyatı dudak uçuklattı: Gören gözlerini alamadı!

Tesla'nın o modeli Türkiye'ye gelir gelmez resmen satış rekoru kırdı. Tesla model 3 ve model Y marka araçları Türkiye'ye gelirken fiyat aralıkları ise merak konusu oldu. 2023 yeni modellerinin satışa çıkarılmasıyla beraber satışlar patlarken yılın ilk çeyreğinde 422 bin 875 araç satışı yapıldı.

Tesla 2023 yılıyla beraber yeni modeller piyasaya sürülürken satışlar rekor kırdı. Rekor rakamlara imza atan Tesla TOGG ile yarışa halinde olurken Tesla resmen aldı başını gitti. Dünyanın en zengin insanları arasında olan space X, sosyal medya üzerinden yüzde yüz elektrikli aracı duyurusu yapıldı.

Tesla markası için Türkiye'de üretim tesisi için çalışmalar başlarken ABD'li elektrikli otomobil üretici olan Tesla, yeni yılın ilk çeyreğinde bile satış rekoru kırdı. Şirket verilerine bakıldığında toplamda 422 bin 875 adet aracın satışı yapıldı.

Tesla satış rekoru

Geçtiğimiz sene bu zamanlarda yapılan açıklamalarda 310 bin 48 adet teslimatı gerçekleşirken bu seneye bakıldığında yüzde 36 oranında artış olduğu görüldü. 2023 yılının ilk zamanlarında satışın çoğunluğu Model 3 ve Model Y tarafından oluştu. Her iki aracın toplam satış adedi 412 bin 180 olarak gerçekleşti.

Üst segment olan ve fiyat olarak yüksek olan Model S ve Model X araçlar ise 10 bin 695 olarak satış yaptı. Son dönemlerde Tesla, tüm modellerde fiyat indirimine girerken satışlarda da doğru orantılı bir artış görüldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN