Topuk dikeni nasıl geçer? Topuk diken neden olur?

Topuk dikeni nasıl geçer? Topuk diken neden olur?

Topuk dikeni genellikle bütün gün ayakta duran kişilerde görülür. Topuk dikeni olan kişiler ayaklarının üzerine bastıklarında yoğun ağrı hissederler. Evinizde bulunan doğal malzemelerle bu rahatsızlığınıza son verebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

Topuk dikeni, ayak tabanına taş batıyormuş hissi uyandırır. Topuk dikeni uzun yürüyüşlerin ya da uzun süre ayakta durmanın ardından ortaya çıkar ve kişinin yaşam kalitesini düşürür. İlaç kullanmadan bu rahatsızlığınızı bitkisel yollarla tedavi edebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

TOPUK DİKENİ

Topuk kemiğinde gelişen sivri uçlu kemiğe topuk dikeni denir. Topuk dikeni, topuk önünde ya da arkasında bulunabilir. Uzun süre ayakta kalan ve sert tabanlı ayakkabılar giyen kişilerde topuk dikeni daha çok görülmektedir. Tedavi edilmezse kişinin yürüyüş şeklini değiştirebilir. Hatta ayak, kalça, diz ve sırt sorunlarına yol açabilir.

19-11/27/topuk-dikenijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Epsom tuzu: Ayak sağlığını korumak için epsom tuzu önemlidir. Ayaklarınızı içine sokabileceğiniz bir kova içerisine su doldurun. İçerisine 3 kaşık epsom tuzu ekleyin ve ayaklarınızı suyun içerisine sokun. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde yapmanız topuk dikeninize iyi gelecektir.

Zencefil: Zencefil birçok hastalığın çaresidir. İster çayını isterseniz de kök zencefili çiğneyerek hem topuk dikenine hem de ayak ağrılarınıza çare bulabilirsiniz.

Vicks: Ilık su içerisine 1 yemek kaşığı vicks ekleyin ve ayaklarınızı bu suda bekletin. Ardından ayaklarınızı streçleyin ve gece boyunca öyle kalmasını sağlayın.

Elma sirkesi: Elma sirkesi içerisinde bulunan mineraller sayesinde bağ dokularını iyileştirir.

SAĞLIKLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Soğan: Doğal antibiyotik olan soğan, ayak bağ dokusunun iyileşmesini hızlandırır. Soğanı pişirip ezin. Topuk dikeni olan bölgeye sürün ve biz bez yardımıyla ayağınızı sarın. Soğan kürü topuk dikeninize iyi gelecektir.

Kekik: Sıcak su dolu bir kovaya 1 çay bardağı kekik koyun. Ilıyan suya ayaklarınızı sokarak 1 saate yakın bekleyin. Kekik ayak ağrılarınızı dindirecek ve tabanınızı yumuşatarak topuk dikeninize iyi gelecektir.

Limon: Topuk dikeninin oluşturduğu ağrıyı önlemek için ayağınıza limon koyun. İçerisinde bulundurduğu antioksidan maddeler sayesinde limon bağ dokularınızı yenileyecektir. Limon tedavisini 1 hafta boyunca geceleri yapıp sabaha kadar sarmanızda fayda olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN