Türkiye'yi kahreden haber! Milyonların sevgilisi olmuştu... Yeşilçam bu haberle yıkıldı

Türkiye'yi kahreden haber! Milyonların sevgilisi olmuştu... Yeşilçam bu haberle yıkıldı

Bir dönemin unutulmaz yapımları arasında yer alan 'Bizimkiler' dizisinde 'Ulviye Öztürk' karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Güzin Çorağan'ın ardından bir acı haber daha geldi. Kahreden haber Yeşilçam'ı yasa boğdu.

7 Ocak 1989 - 27 Ekim 2002 arasında kesintisiz bir şekilde önce TRT1 daha sonra Star TV ve son olarak Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşarak Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımları arasında yer alan 'Bizimkiler' dizisinde 'Ulviye Öztürk' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Güzin Çorağan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybederek hayranlarını yasa boğmuştu.

Güzin Çorağan'ın ardından bu kez de efsane dizinin usta yönetmeni Yalçın Yelence’den acı haber geldi. Usta yönetmen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bizimkiler dizisinin 458 bölümünün 454'ünü yöneten ve dizinin en önemli mimarlarından olan usta yönetmen Yalçın Yelence'den acı haber geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre Yalçın Yelence hayatını kaybetti.

Yalçın Yelence’nin cenazesi yarın (21 Ocak Cumartesi) Kartal Soğanlı Safa Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Yoğun bakıma kaldırılmıştı... 'Bizimkiler' dizisinin usta yönetmeni Yalçın Yelence'den acı haber...

YOĞUN BAKIMA KALDIRILMIŞTI

Tam 454 bölüm 'Bizimkiler' dizisini yöneten ve adı diziyle beraber anılan usta ismin İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi görürken beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alınmış ve uyutulmuştu.

Daha önceden de ayaklarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle bir süredir yürüme güçlüğü çeken Yelence'nin durumunun kritik olduğu belirtilmişti.

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

Yalçın Yeleece 1954, Ankara’da dünyaya geldi. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünden mezun olan Yelece, 1977’den 1983 yılına kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT’nin ilk dış yapımı olan, “Bay Alkolü Takdimimdir” dizisinin senaryo yazarı olan Yelence, Perihan Abla, Bizimkiler, Yarı Şaka Yarı Ciddi, Yazlıkçılar gibi ses getiren pek çok televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı. Bir dönem Maltepe Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nde “TV’de Metin ve senaryo yazımı”, “yapım ve yönetim”, “sinema tarihi” ve “film teorileri” dersleri veren Yelence, “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” belgeseli ile, Safranbolu, “9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması”nda, profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN