Yumurta kabukları yaprak gibi soyulacak! Basit bir yöntemle hem çatlama derdine hem soyulma derdin son…

Yumurta kabukları yaprak gibi soyulacak! Basit bir yöntemle hem çatlama derdine hem soyulma derdin son…

Haşlanmış yumurtaların en sinir bozucu noktası kabuklarının soyulmaması ya da haşlarken yumurtaların çatlamasıdır. Lakin bu iki derde de artık son verebilirsiniz. Çok basit bir yöntemle hem çatlamanın hem de soyulma sorununun önüne geçin. İşte detaylar…

Kişilerin günlük protein ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri en temel besin yumurtadır. Sağlığa faydaları ile de bilinen yumurta haşlanarak tüketildiği takdirde çok daha faydalıdır. Lakin haşlama işleminin bazı can sıkıcı durumları olabiliyor. Bunlardan biri haşlanırken yumurtanın çatlaması ve haşladıktan sonra kabuklarının zor soyulması. Artık bu basit yöntemle her iki sorunun da önüne geçebileceksiniz.

yeni-proje-2-003.jpg

UFAK BİR DELİK AÇIN

Tam bir protein deposu olan yumurta, insan salığı için oldukça kritik bir besindir. Fazlası sağlığa farklı zararlar verirken yeterli tüketimde oldukça faydalıdır. Birçok farklı şekilde tüketilebilen yumurtanın en çok tercih edildiği şekli haşlanmış halidir. Haşlanmış yumurtalar ise tüketilene kadar insanları bazen çileden çıkarabiliyor. Soyma aşaması ve kaynarken yumurta kabuklarının çatlaması pek hoş karşılanmıyor.

yeni-proje-1-002.jpg

Uzmanlar, yumurtaların en iyi şekilde haşlanması için pratik bir yöntemden söz ediyor. Bu kapsamda yumurtanın alt kısmına toplu iğne ile ufak bir delik açılıyor. Daha sonra yumurtanın haşlanacağı suya bir miktar tuz ekleniyor. Suya konulan tuz kabukların daha kolay soyulmasına yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN