Yüzü öyle bir düştü ki... Oscar'ı rakibine kaptıran aktris Angela Bassett'ın tepkisi viral oldu

Oscar Ödülleri 95. kez sahiplerini buldu. Akademi'nin 2023 yılı ödül töreninde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ı için Jamie Lee Curtis'i seçmesine aynı dalda aday olan Angela Bassett'in verdiği tepki ise geceye damga vurdu.

95. Oscar Ödül Töreni, ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlendi. Amerikan sinemasının en iyileri seçtiği törende bir kez daha ödüller sahiplerini buldu.

Gecede Her Şey Her Yerde Aynı Anda'da (Everything Everywhere All at Once) oynayan Jamie Lee Curtis En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Bu dalda Black Panther: Yaşasın Wakanda'daki (Black Panther: Wakanda Forever) rolüyle en güçlü aday olarak görülen Angela Bassett yerine Jamie Lee Curtis'in ödülü kazanması herkete şaşkınlığa yol açtı.

Ancak daha da şaşkınlık yaratan şey ise Bassett'ın duruma tepkisi oldu.

120dfgtdfg0.jpg

GÜLMEDİ, ALKIŞLAMADI

Oscar'ı Jamie Lee Curtis'e kaptıran ünlü oyuncu Angela Bassett'in tepkisi olay oldu. Kazanan isim açıklandığında Bassett'ın ne yüzü güldü, ne de alkışladı.

Jamie Lee Curtis ve Angela Bassett, Everything Everywhere All at Once ve Black Panther: Wakanda Forever'daki rolleri için aday gösterildi.

Angela Bassett'in En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Jamie Lee Curtis'e kaptırmasına tepkisi kimilerince yakışıksız görünürken kimileri ise Bassett'ın tepkisini haklı ve doğal bir tepki olarak nitelendirerek oyuncuya destek verdi.

Oyuncunun hakkının yendiğini düşünen pek çok hayranı Twitter'da destek mesajları paylaştı.

12jameie00.jpg

GECENİN YILDIZI EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

Angela Bassett'in, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını Jamie Lee Curtis'e kaptırınca yaşadığı hayal kırıklığını saklamaması viral oldu.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once) gecenin en başarılı filmi oldu ve En İyi Kadın Oyuncu (Michelle Yeoh), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Jamie Lee Curtis), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Ke Huy Quan), En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Film Kurgu ve En İyi Film ödüllerini kazanarak bu yılki törene damgasını vuran film oldu.


Toplam 7 dalda ödül kazanan filmde Deirdre Beaubeirdre karakterini canlandıran Jamie Lee Curtis, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandığında Black Panther: Wakanda Forever'daki rolüyle aynı dala aday olan rakibi Angela Bassett soğuk bir yüzle tepki verdi. Kameraların tüm adayların yüzlerini yakın plandan çektiği anlarda diğer adaylar sevindiklerini belirten jest ve mimiklerle tepki verirken Bassett hiç istifini bozmadı. Buz gibi bir yüzle oturan kadın oyuncu rakibinin başarısını tebrik etmek için alkışlamadı bile.

gdfg.jpg


ÖDÜLÜN SAHİBİ AÇIKLANINCA KILI KIPIRDAMADI

Jamie Lee Curtis ile "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü"nde yarışan Black Panther: Wakanda Forever filminde rol alan Angela Bassett, kazanan isim olarak Curtis'in adı açıklandığında verdiği tepki dikkat çekti. Ünlü oyuncu, kendisinin aday olduğu dalda ödül alan meslektaşını 'nezaketen' de olsa alkışlamadı. Basett'ın bu tavrı ise birçok kişi tarafından yanlış bir tavır şeklinde nitelendirilerek eleştirildi.

Twitter'da paylaşılan bazı tepkiler şöyleydi:

"Kimin kazanması gerektiğini düşünürseniz düşünün, Jamie kazandığında orada acı içinde oturmak ve onun adına mutlu olmamak Angela Bassett açısından kötüydü."

“Angela Bassett en sevdiğim oyunculardan biri. Ancak kazanamama tepkisini beğenmedim. Profesyonellikten uzak ve kıskanç görünmesine neden oldu. Kazanamaması beni hayal kırıklığına uğrattı, ancak tepkisi beni daha çok hayal kırıklığına uğrattı.”

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Ancak Bassett'ın tepkisini onaylayanlar da vardı. İnternet kullanıcılarının büyük kısmı Angela'nın hayal kırıklığının çok yerinde olduğunu, kendisine haksızlık yapıldığını söyledi. Twitter kullanıcıları bu haksızlığın sadece Bassett'ın daha iyi bir performans göstermesinden dolayı değil aynı zamanda Oscar ödülleri tarihinde beyaz olmayanların ödül alma sıklığının çok nadir olmasıyla da bağlantılı olduğunu düşündüklerini dile getirdiler. İşte Bassett'a gelen destek mesajlarından bazıları:

"Angela Bassett'in tepkisi mükemmeldi. ZN Hurston demiş ki "Acınız hakkında sessiz kalırsanız, sizi öldürürler ve bundan zevk aldığınızı söylerler" Angela küçümsendi. İkinci kez. Siyah kadınlar düzenli olarak fazla çalıştırılıyor, düşük ücret alıyor, değersizleştiriliyor, saygısızlık ediliyor, yok sayılıyor. Bu gece o acı elle tutulur cinstendi."

"Angela Bassett #Oscar kazanmalıydı. Siyah bir kadının Hollywood'la nasıl başa çıkacağına dair bir kez daha beyaz kadınlara ödül vererek vaazlar veren budalaları eğlendirmek için nazik bir tepki rolü yapmadığına sevindim. Jamie Lee Curtis'i severim ama Angela Basset veya Stephanie Hsu'dan daha iyi performans göstermedi."

“Sessiz bir hayal kırıklığı kabalık anlamına gelmez. Ayrıca herkes Angela Bassett'in tepkisi hakkında konuşmak istiyor ama yine de Jamie Lee Curtis'in adı söylendiğinde Kerry Condon'ın tepkisini görmezden geliyorlar. Çifte standart."

"Angela'nın tepkisi gerçekti. Oscar bunu ondan bir kez daha çalsın diye mi bu kadın bütün filmlerine o kadar çok emek verdi?"

"Angela Bassett, Oscar'ı hak ediyor ve bunu da herkes biliyor"

"Beni yanlış anlamayın, Jamie Lee Curtis'in olağanüstü işleri var ama Angela'nın Oscar'ı ÇOK gecikti ve onun yüzüne karşı saygısızlık yapıldığını görmek üzücü. Kaybettiğinde yüzünde durgun bir ifade vardı. O inanılmaz biri. HAKKI YENDİ."

Oyuncular Michael B. Jordan ve Jonathan Majors da sahnede ödül takdim ederken Bassett'ı desteklediler.

angela.jpg

İKİNCİ KEZ KAYBEDİYOR

1994'te Tina Turner'ın hayat hikayesini işleyen Aşkın Bununla Ne İlgisi Var? (What's Love Got to Do With It?) adlı biyografik filmdeki Tina Turner'ı canlandıran ve bu rolle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen Bassett, o yıl da Jane Campion'ın filmi Piyano'nun (The Piano)'da başrolü oynayan Holly Hunter'a ödülü kaptırmıştı.


EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE, THE WHALE GECENİN YILDIZLARI OLDU

2023 Oscar töreni, geceden 7 ödülle ayrılan Her Şey Her Yerde Aynı Anda için büyük zafer gecesi oldu. Filmin kazandığı ödeller arasında En İyi Film ve Michelle Yeoh'un aldığı En İyi Kadın Oyuncu ödülleri de var.

95. Oscar Ödüllerinin kazananları şunlar oldu:

En İyi Film: "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Kadın Oyuncu: Michelle Yeoh, "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Erkek Oyuncu: Brendan Fraser, "The Whale"

En İyi Yönetmen: Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jamie Lee Curtis, "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ke Huy Quan, "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Uluslararası Film: "All Quite On The Western Front" (Almanya)

En İyi Özgün Senaryo: "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Uyarlama Senaryo: "Women Talking"

En İyi Belgesel: "Navalny"

En İyi Kısa Belgesel: "The Elephant Whisperers"

En İyi Animasyon Filmi: "Pinocchio"

En İyi Sinematografi: James Friend, "All Quite On The Western Front"

En İyi Görsel Efekt: "Avatar: The Way of Water"

En İyi Film Kurgusu: "Everything Everywhere All At Once"

En İyi Film Müziği: "All Quite On The Western Front"

En İyi Özgün Şarkı: RRR, "Naatu Naatu"

En İyi Ses Kurgusu: "Top Gun: Maverick"

En İyi Yapım Tasarımı: "All Quite On The Western Front"

En İyi Kısa Film: "An Irish Goodbye"

En İyi Kısa Animasyon: "The Boy, The Mole, The Fox and The Horse"

En İyi Kostüm Tasarımı: "Black Panda: Wakanda Forever"

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: "The Whale"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN