Rengin isminin anlamı nedir? Rengin ne demek? İşte kökeni

Rengin isminin anlamı nedir? Rengin ne demek? İşte kökeni

Rengin, nadiren tercih edilse de farklı, değişik, özel kız isimleri arasında yer alıyor. Rengin isminin anlamı, 'renkli' ve 'süslü' olarak biliniyor. Zira, Rengin ismini taşıyan kişiler, renkli ve neşeli karakterleriyle ön plana çıkıyor. İşte, Rengin'in TDK'ya göre anlamı...

Bebek bekleyen ebeveynlerin sıklıkla araştırdığı konuların başında, en güzel ve anlamlı kız isimleri geliyor. İnsanların karakterlerini oluşturan etkenler içerisinde, o kişiye konulan ismin anlamı büyük önem taşıyor. İyi huylu çocuklar yetiştirmek isteyen aileler, güzel anlama sahip isimler arasında yer alan Rengin adını tercih ediyor.

RENGİN NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre Rengin isminin anlamı; renkli, canlı, parlak, süslü, güzel, hoş demektir.

Rengin kelimesinin kökeni Kürtçe olarak bilinse de aslında Farsçadır.

Kız ismi olarak tercih edilen Rengin ismine sahip kişiler, neşeli ve renkli kişilikler olmasının yanı sıra, sorumluluk duygusu gelmişmiş, organizasyon ve idarecilik yetilerine sahiptir.

Rengin kelimesini edebiyat eserlerinde görmek mümkün. Bazı örnekler şöyle:

* Mest olur her kim ki seyr eyler şarâb-ı rengîni. (Muallim Naci)

* Meyvelerden meyvelere ecniha-i rengînini gezdirerek her birinden bir katre-i şehdâb alıyordu. (Cenap Şahabeddin)

* Gölgeli yollarda uçuşan bu kokulu, rengin çiçekler yerde o kadar güzel duruyorlar ki... (Halide Edip Adıvar)

* Sevdiği yerlerden bahsedildiğini işiten bir kör gibi dimâğında rengin tahayyüller, gönlünde tatlı rikkatler uyandırıyordu. (Reşat Nuri Güntekin)

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİNİN ADI RENGİN?

Aralık 2018 itibarıyla Türkiye'de 3 bin 651 kişi Rengin ismini kullanıyor. Tüm isimler içinde 969. sırada yer alıyor. Türkiye'de her 22 bin 460 kişiden birinin adı Rengin'dır.

2018 verilerine göre, İstanbul'da toplam 592 Rengin adında vatandaş bulunuyor.

RENGİN İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Rengin ismi, İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Fakat anlam olarak Rengin isminin çocuklara konulması caizdir, dinen herhangi bir sakınca bulunmuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN