Hava isminin anlamı nedir? Türkiye'de Hava isminde kaç kişi var?

Hava isminin anlamı nedir? Türkiye'de Hava isminde kaç kişi var?

Hava isminin anlamı 'gökyüzü' demektir. Arapça kökenli ismin 'uğur getiren' anlamı da bulunuyor. 'Hava' ile 'Havva' farklı anlamları olan kadın isimleridir. Türkiye'de 76 bin 26 Hava isminde kişinin olduğu kayıtlarda yer alıyor. İşte, hava kelimesinin TDK'ya göre anlamı...

Çocuğa isim önerileri, bebek bekleyen ebeveynler tarafından yakından takip ediliyor. Farklı, değişik, özel kız isimleri özellikle son dönemde sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. Uzun yıllardır kullanılan 'Hava' ismini taşıyan insanların genel özellikleri arasında; özgürlüğüne düşkün olması, hızlı düşünme yetisi, anlayışlı olması yer alıyor.

HAVA NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre Hava isminin anlamı 'gökyüzü' demektir. Fakat kız ismi olan Hava, 'uğur getiren' anlamına gelmektedir.

'Hava' ismi ile 'Havva' ismi birbirine karıştırılmamalıdır. Her ikisi de yeni doğan kız çocuklarına konulan isimler arasında yer almaktadır. Havva isminin anlamı ise 'ilk yaratılan kadın'dır.

Hava kelimesinin sözlük anlamı ise, Dünya gezegenini çevreleyen, çoğunluğu azot ve oksijenden müteşekkil, renksiz ve kokusuz gaz kütlesidir.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİNİN ADI HAVA?

Aralık 2018 itibarıyla Türkiye'de 76 bin 26 kişi Hava ismini kullanıyor. Tüm isimler içinde 350. sırada yer alıyor. Türkiye'de her 1472 kişiden birinin adı Hava'dır.

2018 verilerine göre, İstanbul'da toplam 11 bin 44 Hava adında vatandaş bulunuyor. Ankara'da 5 bin 503, İzmir'de 1860 kişinin adı Hava olduğu kayıtlarda yer alıyor.

HAVA İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Hava ismi İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Fakat sözlük anlamına bakıldığında Hava isminin çocuklara konulması caizdir, dinen herhangi bir sakınca yoktur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN