Bosnalı yazardan İsrail’i destekleyen yayınevine rest

Bosnalı yazardan İsrail’i destekleyen yayınevine rest

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Bosna Hersekli yazar Lana Bastasic, İsrail’in Gazze saldırılarına tepki göstermeyen Alman yayınevi ile sözleşmesini iptal etti. Bastasic, “Şu anda içinde bulunduğumuz küresel siyasi bağlam göz önüne alındığında, S. Fischer ile olan sözleşmelerimi iptal etmenin ahlaki ve etik bir görev olduğunu düşünüyorum." dedi.

Bosna Hersekli yazar İsrail’in Gazze saldırılarına tepki göstermeyen Alman yayınevi ile sözleşmesini iptal etti. Yazar Lana Bastasic, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına sessiz kalan Alman yayınevi ile sözleşmesini iptal ettiğini duyurdu. Türkçeye de aktarılan ilk romanı ‘Tavşanı Yakala’ ile 2020 AB edebiyat ödülünü kazanan 37 yaşındaki Bastasic, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, kitaplarını basan S. Fischer Yayınevi Gazze’deki soykırıma sessiz kaldığını için sözleşmesini feshettiğini belirtti.

Bastasic, “Şu anda içinde bulunduğumuz küresel siyasi bağlam göz önüne alındığında, S. Fischer ile olan sözleşmelerimi iptal etmenin ahlaki ve etik bir görev olduğunu düşünüyorum. Yayıncım Gazze’de devam eden soykırıma ses çıkarmamakla kalmadı, aynı zamanda son iki aydır Almanya’daki sistematik sansüre de sessiz kaldı” ifadesini kullandı.

1886’da Yahudi gazeteci Samuel von Fischer tarafından Frankfurt-S.’de kurulan S. Fischer Yayınevi’nin kurucusu Verlag, 1936’da Nazi rejimi tarafından sürgüne gönderilen bir isim olarak biliniyor. Yayınevi web sitesinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası “Özellikle Hamas’ın 7 Ekim 2023’teki katliamından sonra yeni Yahudi karşıtı ve ırkçı düşünce ve eylem biçimlerine karşı durma” açıklaması yayınlamıştı.

Almanya hükümeti, Gazze’de soykırıma varan katliamlara imza atan İsrail’in en güçlü müttefiklerinden biri. Bu nedenle geçen hafta aralarında Nobel ödüllü Fransız yazar Annie Ernaux ve İngiliz Turner sanat ödülü kazanan Tai Shani’nin de bulunduğu 3000’den fazla isim ‘Almanya’ya Grev’ kampanyasını imzalayarak, Filistinlilerin sesini kısan Alman kurumları ile çalışmayacaklarını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN