Dylan özür diledi, yayınevi 'parayı geri verelim' dedi

Dylan özür diledi, yayınevi 'parayı geri verelim' dedi

Dünyanın en iyi müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Bob Dylan, ay başında yayımladığı kitabının, 599 dolardan satılan 'imzalı edisyonlarını' kendisinin imzalamadığını söyleyerek özür diledi. Ünlü müzisyen bunun sebebin de 2019 yılında geçirdiği vertigo hastalığı olduğunu söyledi. Kitabın yayınevi ise yaşananlar için özür dileyerek, isteyenlere paralarını geri vermeyi teklif etti.

Müzik dünyasında 60 yıla yakın sanat hayatıyla önemli bir yer edinmiş olan ABD'li müzisyen Bob Dylan bu kez şarkılarıyla gündemde değil.

DYLAN İMZASIYLA GÜNDEMDE

Diken'de yer alan habere göre, Bob Dylan’ın ‘The Philosophy of Modern Song’ (Modern Şarkının Felsefesi) adlı kitabı ay başında Simon & Schuster tarafından yayımlandı. Kitabın yazarın imzasını taşıyan bir edisyonu 599 dolardan (11,160 lira) satıldı.

Bir süre sonra imzanın Bob Dylan’a tarafından atılmadığı söylentileri İnternet’te dolaşmaya başladı. İmza müzisyene ait olabilirdi kitabın üzerine bizzat ‘kendi eliyle’ atılmamış, makineyle eklenmişti.

SEBEBİ 'VERTİGO'

Gerçek, imzalı kitapları alanların her bir imzanın ‘tornadan çıkmış gibi’ aynı olduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı.

81 yaşındaki müzisyen yıllardır kitaplarını hep elle imzaladığını ancak 2019’da kötü bir vertigo atağı geçirdiğini, baş dönmelerinin pandemi döneminde de devam ettiğini söyledi.

YAYINEVİ 'PARAYI GERİ VERELİM' DEDİ

Kendisine ‘otomatik imza kullanma fikrinin önerildiğini‘ açıklayan Bob Dylan, “edebiyat ve sanat dünyasında bu tür şeylerin ‘her zaman’ yapıldığı söylendi” dedi. Yine de yaptığının yanlış olduğunu kabul eden müzisyen hatasını telafi etmek için yayıneviyle çalıştığını açıkladı.

Simon & Schuster da yaşananlar için özür diledi ve isteyenlere paralarını geri vermeyi teklif etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN