Metallica'dan yeni albüm duyurusu: 6 yıl sonra geri dönüyor

Metallica'dan yeni albüm duyurusu: 6 yıl sonra geri dönüyor

Heavy metal müziği ana akıma taşıyan müzik grubu Metallica, altı yıllık bir aranın ardından yeni bir albüm çıkarıyor. Grup, 14 Nisan 2023'te piyasaya süreceği "72 Seasons" albümü için devasa bir turneye çıkacağını da duyurdu.

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Metallica, altı yıl aradan sonra 12'inci stüdyo albümleriyle geri dönüyor. "72 Seasons" adını taşıyan yeni Metallica albümünün, 14 Nisan 2023'te piyasaya sürüleceği açıklandı.

Önümüzdeki iki yıllık süre için büyük bir konser turnesi de açıklayan grup, 2023-2024 yıllarını kapsayacak olan "M72" adlı turnede ziyaret ettiği her şehirde iki kez çalacak ve "Tekrar Etmeyen Hafta Sonu" özelliğinde birbirinden tamamen farklı iki şarkı listesi ve destek grup sıralaması olacak.

YENİ SAHNE TASARIMI

Euronews'te yer alan habere göre; M72 turnesinde Metallica'nın hayranlarının kendilerini daha yakından izlemelerine imkan veren ünlü "Snake Pit"ini merkeze alacak yeni bir yuvarlak sahne dizayn edilecek.

Turnede ayrıca 'I Disappear' turnesindeki gibi tam sahne turu verilecek ve 16 yaşından küçük hayranları için indirimli bilet satışı yapılacak.

ALBÜMÜN ADI NE ANLAMA GELİYOR?

Albümün adıyla ilgili konsepti anlatan solist James Hetfield "72 mevsim. Hayatımızın ilk 18 yılında bizim gerçek ve sahte kişiliğimizi oluşturuyor. Ebeveynlerimiz tarafından bize söylenen kavram bu. Nasıl bir kişiliğimiz olduğu konusunda kısıtlanmış olmamız muhtemel. Bence bu temel inançları ve bizim bugün dünyayı algılayışımızı nasıl etkilediğini incelemeye devam etmek bunun en ilginç yanı. Yetişkin deneyimimizin büyük çoğunluğu çocukluk deneyimlerimizin yeniden canlandırılması ya da ona verilen tepkiden oluşuyor. Çocukluğun mahkumları ya da taşıdığımız o bağları kıranlar" diye konuştu.

İLK SINGLE YAYINLANDI

Yapımcılığını Greg Fidelman ile birlikte grup üyelerinden James Hetfield ve Lars Ulrich'n üstlendiği albümün ilk teklisi (single) Lux Eterna hayranlarının beğenisine sunuldu. Grubun ilk albümlerini anımsatan yaklaşık üç buçuk dakikalık şarkının Tim Saccenti tarafından yönetilen videosu grubun YouTube kanalına yüklendi.

Albümde yer alan tüm şarkılar şöyle:

- 72 Seasons
- Shadows Follow
- Screaming Suicide
- Sleepwalk My Life Away
- You Must Burn!
- Lux Æterna
- Crown of Barbed Wire
- Chasing Light
- If Darkness Had a Son
- Too Far Gone?
- Room of Mirrors
- Inamorata

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN