Geleceğe Öneriler’e Anadolu ödülleri

Geleceğe Öneriler’e Anadolu ödülleri

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın üçüncüsünü ihdas ettiği ‘Anadolu Ödülleri’ sahiplerini buldu. ‘Geleceğe Öneriler’ başlığı altında verilen ödüllerde Yapı Kredi Yayınları edebiyat, Arkas Sanat Merkezi görsel sanatlar, Hisarlı Ahmet Sempozyumu müzik, İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği sinema kategorisinde ödüle layık görüldü. Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, Varlık Yayınları, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali de alanlarında katkı ödülüne değer bulundu.

SALİHA SULTAN

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın bu yıl üçüncüsünü ihdas ettiği ‘Anadolu Ödülleri’ sahiplerini buldu. ‘Geleceğe Öneriler’ başlığı altında verilen ödüllerde Edebiyat kategorisinde Yapı Kredi Yayınları, Görsel Sanatlar kategorisinde Arkas Sanat Merkezi, Müzik kategorisinde Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Sinema kategorisinde ise İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği ödüllere layık görüldü.

Edebiyat Alana Katkı Ödülü Varlık Yayınları’na, Müzik Alana Katkı Ödülü Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneğine, Sinema Alana Katkı Ödülü Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne, Mutfak (Gastronomi) Alana Katkı Ödülü ise Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi’ne verildi. Doğan Değer Ödülü ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi’ne verilirken, ilk kez verilen Onur Ödülü ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) oldu.

Ana sponsorluğunu Doğan Holding’in, sponsorluğunu Kurukahveci Mehmet Efendi’nin üstlendiği yarışmanın ödül töreni, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlendi. Törende konuşan Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın ve Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, ödüllerin ülkemizin gelişimine katkıda bulunan öncü kişi ve kurumları görünür kıldığını vurgulayarak, “Anadolu Ödülleri tek bir dönem, tek bir kültür, sınırları çizilmiş bir coğrafya ile tarif edilemeyeceği için bize verilen bütün katkıları sıralayabilmek çok zor. Etkinliklerimizin her döneminde çoğulculuktan yana olmanın, insandan yana olmak anlamına geldiğini kabul ettik. Geldiğimiz nokta gösteriyor ki bu kabulümüz yine çoğul birikimlerle birlikte kendi varlığını sürdürüyor” dedi.

Koçan, şöyle “Anadolu Ödülleri bir coğrafi alan üstünden insanı, uygarlıkları, geçmişi ve geleceği anlama çabasıdır. Aslına bakarsanız, bu görevin daima bize ait olduğunu düşündük. Yola çıkış gerekçemiz de bu anlayış oldu” diyerek, ödül alan kuruluşları tebrik etti.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı ise ödüllerin destekçisi olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Hüsamettin Hoca’nın dediği gibi; Anadolu Ödülleri insanları, uygarlığı, geçmişi ve geleceği anlama çabası. Baksı Kültür Vakfı’nın başlattığı bu güzel ödül törenine destek olmaktan ben de çok mutluyum ve onur duyuyorum. Bu topraklarda yaşayan herkesin ortak değerlerinin olduğunu biliyorum. Bu değerlerin Anadolu’ya uzandığına inanıyorum. Bu bereketli topraklara, burada çok uzun yılardır yaşayan kültüre ve ortak değerlerimize sahip çıkmak yarınlarımız için çok kıymetli.”

YEDİ KİŞİLİK KURUL DEĞERLENDİRDİ

Anadolu Ödülleri’nin Seçici Kurul’unda Cihat Aşkın, Derviş Zaim, Emre Arolat, Görgün Taner, Hülya Ekşigil, Levent Çalıkoğlu ve Nusret Polat yer alıyor. Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla 2020 yılında hayata geçirilen ödüller, 2021 yılından itibaren yalnızca kurumları değil, kişileri de kapsamına alarak genişlemeye devam etti. Baksı Kültür Sanat Vakfı ödülleri dönüşümlü olarak çiftli yıllarda kurumlara, tekli yıllarda kişilere veriliyor. Ödül heykelciğinde ise sanatçı Osman Dinç’in imzasını bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN