Metin Erksan klasiği 'Sevmek Zamanı' restore edildi

Metin Erksan klasiği 'Sevmek Zamanı' restore edildi

Metin Erksan'ın kült filmi "Sevmek Zamanı", 4K kalitesinde restore edildi. Türk sinemasının klasiklerinden olan film, dünya prömiyerini 20 Ekim Perşembe günü Lumiere Film Festivali’nde yapacak.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri, gelişen teknoloji sayesinde yenilenerek daha iyi bir görüntü kalitesinde sinema veya televizyon kanallarında yayınlanıyor. Bu filmlere eklenen bir yenisi de 1965 yapımı "Sevmek Zamanı" oldu.

Türk sinemasının kült filmi, yönetmeni Metin Erksan'ın ölümünün onuncu yılında 4K kalitesinde restore edildi. Restorasyonu tamamlanan film, dünya prömiyerini 20 Ekim Perşembe günü Lumiere Film Festivali’nde yapacak, ardından da MUBI aracılığıyla 190’dan fazla ülkede yayınlanacak.

RESTORASYON SÜRECİ

Film, Ahmet Hızarcı’nın danışmanlığında, Atlas Post Prodüksiyon iş birliğiyle, son teknoloji yazılım ve teknikler eşliğinde restore edildi. Restorasyon kapsamında öncelikle yıkama, baskı ve saklama koşullarından kaynaklanan fiziksel hasarlar belirlendi. Zaman içinde kırılgan hâle gelen negatifler tarama öncesinde özel kimyasallar ile geçici olarak yumuşatıldı. 35mm negatif film 4K tam çerçeve olarak tarandı. Renk ve parlaklık ayarları gerekli sınırlara getirildi, gölgeler düzeltildi. Filmin stabilizasyon sorunları özel yazılımlarla giderildi. Ses, renk ve manuel restorasyon toplamda beş aya yayılan bir sürede gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN