Metin Erksan klasiği 'Sevmek Zamanı' 22 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak

Metin Erksan klasiği 'Sevmek Zamanı' 22 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak

MUBI’nin katkılarıyla restore edilen, Türk sinemasının Metin Erksan imzalı kült filmi ‘Sevmek Zamanı’, İKSV Galaları finali kapsamında 22 Aralık Perşembe gecesi Kadıköy Sineması’nda izleyicilerle buluşacak.

İKSV Galaları, bu yılki kapanışını Türk sinemasının temel taşlarından olan ‘Sevmek Zamanı’ ile yapıyor. MUBI’nin katkılarıyla restore edilen Metin Erksan klasiği film, 22 Aralık Perşembe gecesi Kadıköy Sineması’nda gösterilecek.

MUBI’nin katkılarıyla Atlas Post Prodüksiyon tarafından 35 mm kopyasından 4K olarak restore edilen 1965 yapımı Sevmek Zamanı, hiçbir zaman dağıtım fırsatı bulamamış, döneminde geniş kitlelerle buluşamamıştı.

FİLMİN DOKUSU BOZULMADI

Diken'de yer alan habere göre; Metin Erksan’ın öğrencisi olan senarist Zeynep Özlem Havuzlu’nun katkılarıyla Ahmet Hızarcı’nın danışmanlığıyla yürütülen restorasyon projesi, Metin Erksan’ın vasiyetine ve filmin çekildiği 1965 yılının geleneksel dokusuna sadık kalınarak tamamlandı.

Restorasyon süreci beş ay süren filmin orijinal negatifinde olmayan giriş jeneriği Metin Erksan’ın öngördüğü şekilde özel olarak hazırlanarak filme eklendi.

BİLETLER 6 ARALIK'TA SATIŞA ÇIKACAK

Sevmek Zamanı biletleri, 5 Aralık Pazartesi günü 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 6 Aralık Salı günü 10.30’da genel satışa açılacak. Biletler Passo‘dan ve İKSV gişesinden alınabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN