Mevlana İdris dualarla son yolculuğuna uğurlandı: Güle güle 'bayım'

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden KARAR yazarı ve şair Mevlana İdris Zengin, Eyüp Sultan Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye KARAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, KARAR Gazetesi yöneticileri ve yazarları da katıldı. Zengin, Mihrişah Valide Sultan Haziresi'ne defnedildi.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden KARAR yazarı ve şair Mevlana İdris Zengin İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze namazına edebiyat, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Cenazede TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen ile birlikte KARAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, KARAR yazarları Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan, Yusuf Ziya Cömert, Hakan Albayrak, İbrahim Kahveci, Mehmet Ali Verçin, Mehmet Atalay, Ömer Erdem, Bekir Fuat ve Enes Batman da saf tuttu.

09kr02-man.jpg

"KALBİMİZİN, ZİHNİMİZİN BİR PARÇASIYDI"

Meclis Başkanı Şentop, burada yaptığı konuşmada Zengin'in vefatından dolayı üzgün ve müteessir olduğunu belirterek, "Mevlana İdris'in hepimizin gönlünde önemli bir yeri vardı. Nevi şahsına münhasır bir arkadaşımız bir dostumuzdu. Kalbimizde, zihnimizde doldurulmayacak bir yeri değil kalbimizin, zihnimizin bir parçasıydı." dedi.

Ölümün hayatın bir parçası olduğuna işaret eden Şentop, "Ölümle esasen hayat bitmiyor. Bu alemdeki hayat bitiyor. Dünya aleminde hayatımızı tamamlayıp başka bir hayata devam ediyoruz. Biz bilmiyoruz, görmüyoruz ama öteki aleme geçenler, perdelerin kalktığı alemde olanlar bu hayatı da bu dünyayı da biliyorlar." değerlendirmesini yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, "İnanıyoruz ki güzel bir hayat yaşayan müminler, muvahhitler öbür dünyada buradakinden daha iyi bir hayat yaşayacaklar. Daha iyi bir hayata göç ettiğine inanıyoruz. Bunlar bizim tesellimiz. Güzel yaşadı, güzel öldü. Cenabı hak rahmetiyle muamele etsin." ifadelerini kullandı.

Zengin'in dostlarına ve ailesine sabırlar dileyen Şentop, "Onun gibi güzel yaşamayı, arkamızda hayırla anılacak bir hayat bırakmayı ve güzel ölmeyi Cenabıhak hepimize nasip etsin." şeklinde konuştu.

4776970.jpg

"MÜSLÜMANCA BİR DURUŞA SAHİP GÜZEL BİR KARDEŞİMİZDİ"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Mevlana İdris kardeşimiz sayılı nefeslerini tamamladı ve onu şimdi hakiki dünyaya ve Mevla'mıza uğurluyoruz. Mevlana'mızı yani kardeşimizi Mevla'mıza uğurluyoruz. O Mevla'sını o kadar seviyordu ki ismini her söylediğimizde Mevla'mız aklımıza geliyordu. İsimler o kadar da önemli ki işte Mevlana İdris kardeşimizin ismi de esasında sürekli bir mesaj içeriyordu. Mevla'mızı unutmayalım. Rabb'imizi unutmayalım. Onun ismini her andığımızda Mevla'mız akla geliyor." şeklinde konuştu.

Mevlana İdris'in farklı dillere çevrilmiş çok sayıda kitabı bulunduğunu anımsatan Erbaş, "Ancak belki çoğu insanın bilmediği çok önemli bir kitabı daha vardı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim kendisinden istirham ettiğimiz Hazreti Muhammed'in hayatı kitabının ikinci yazarıydı." dedi.

Zengin'in Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Casim Avcı ile birlikte hazırladıkları kitaba değinen Erbaş, "Benim editörlüğümde üçümüzün çalıştığı bir kitap. O kitabı biz bütün Kur'an-ı Kerim kurslarımızda dağıtıyoruz. Çok alınan bir kitap. Kendisi onu çocuk diline çevirmişti. Yazdıklarını bana gönderirdi, ben de editörlüğünü yapardım. İnşallah o kitap okunduğu müddetçe Efendimiz Aleyhisselamın şefaatine nail olacaktır." şeklinde konuştu.

4776971.jpg

Diyanet İşleri Başkanı değilken İSAM'da bir toplantı yaptıklarını, sonrasında Zengin'in kendisini arabayla Sakarya'ya bırakıp geri döndüğünü aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

4776969.jpg

"Allah rahmet eylesin. Çok nazik, kibar, Müslümanca bir duruşa sahip güzel bir kardeşimizdi. Rabbime onu da hepimizi Efendimiz Aleyhisselam'ın Livaü'l-hamd isimli sancağı altında haşru cem eylesin. Yazdıkları Allah rızası içindi. Rabbimizin dinini çocuklara tanıtmak ki özellikle bu çok önemli. Bizim çocuklara yönelik çalışmalarımızın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz de buna önem veriyoruz. Rabbim yazdıklarını, sadaka-i cariye olarak karşısına çıkarsın."

4776968-1.jpg

Usta yazarın cenazesi kılınan namazın ardından, Mihrişah Valide Sultan Haziresi'ne defnedildi.

DOSTLARI SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADI

Zengin’in cenaze töreninde KARAR ailesinden Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan, Yusuf Ziya Cömert, Hakan Albayrak, Ömer Erdem, Mehmet Atalay, Bekir Fuat, Enes Batman, İbrahim Kahveci de cenazede saf tutan isimler arasındaydı. Cenazeye edebiyat ve sanat dünyasından Gökhan Özcan, Yusuf Özarslan, Necip Evlice, Mustafa Özel, Hüseyin Hatemi, Süleyman Gündüz, Kemal Sayar, İhsan Kabil, Tarık Tufan, Turan Kışlakçı, Mehmet Çelik, Adem Turan, Mustafa Ruhi Şirin, Mümin Vatansever, Yurdakul Dağoğlu, Şaban Abak, Ertuğrul Fındık, Mükremin Atmaca, Cevat Olçok, İbrahim Sadri, Hasanali Yıldırım, Sinan Albayrak, Ali Burhan, Ali Sali, Fatih Yurdakul, Ekrem Ayyıldız, İlhami Atmaca, Atılgan Bayar, İsmail Halis, Mehmet Şeker, İbrahim Karagül, Ahmethan Yılmaz, Cevdat Karal, Selahattin Yusuf, Alper Kanca, Mahmut Alper Tuğsuz, Mehmet Çebi, Ercan Şen, Erol Göka, Savaş Barkçın, Rasim Aytın, Fatih Öke, Zeynel Abidin Koyuncu, Hüseyin Aslan, Vedat Pehlivan, Fatih Okumuş, Selman Gemuhluoğlu, Burhan Karagöl, Hacı Bayram Çiçek, Cengiz Er, Nurettin Yaşar, Hasan Hüseyin Yaşar, Şeref Dursun, Sadi Çarsancaklı, Erol Dilaver, Fatih Mutlu, Metin Gım, Selçuk Azmanoğlu, Erhan Erken, Şakir Kurtulmuş, Ekrem Baki, Erol Erdoğan, Cenk Yaltırak, Serkan Üstüner, Özcan Palut, Burhanettin Duran, Mustafa Baki Efe, Ayşe Olgun, Zeynep Bayramoğlu, Sevda Dursun, Ayşe Beyza Çiçek, Yusuf Tosun, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Hüseyin Akın, Hasan Karaalioğlu, Cengizhan Orakçı, Alper Gencer, Ersin Çelik, İbrahim Paşalı, Sadık Battal, Selim Sener, Mustafa Şahin, Ali Öztürk, Adnan Özen, Kaya Üçer, Mehmet Lütfi Şen, Ayşe Böhürler, Turan Korkmaz, İlhan Efe, Murat Zelan, Sevil Kiras, Elif Atmaca, İbrahim Kılıç, Bayram Öz, Hüseyin Karaca, Kadir Metin Akbaş, Ersin Şahin, Yusuf Tosun, Mustafa Hilmi Baş, Osman Özsoy, Cafer Vayni, Ömer Saruhanlıoğlu, Tuğrul Tuna, Recep İncecik, Ali Türkaslan, Fatih Sadırlı, Tezcan Denizman, Süleyman Bitiş, Zeki Doğan, Faruk Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen, Kerem Meriç, Eser Kay, Nahit Üsküplü, Halil İbrahim Kaymak, Mustafa Kartoğlu, Erhan Çardaklı, Ayşe Pakdil, İrfan Çalışan, Elif Şen, Mahmut Nedim Şahin, Kübra Öztürk, Ahmet Altay, Hulusi Ersoy, Ebubekir Hocaoğlu, Nejat Aday, Fethi Gedikli, Nuri Sağlam, Aydın Ünlü, Mehmet Yalçın Yılmaz, Hüseyin Sorgun, Kamil Engin, Mehmet Yılmaz gibi onlarca isim Mevlana İdris Zengin’i uğurlayan dostları arasındaydı.

Siyaset dünyasından ise Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Bilal Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Türkiye’nin Sesi Partisi Kurucusu Ayhan Bilgen, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Erkan Mumcu gibi isimler katıldı.

Zengin’in cenazesine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Barosu Başkanlığı, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, birçok isim ve kurum da çelenk gönderdi.

Cenaze namazını müteakip annesi Şerife Zengin, eşi Aysel ve çocukları Behram, Nedim Ali ve Kaptan Malik Zengin ile kardeşleri Leyla, Ayşe, Salih, İskender ve Necmettin Zengin taziyeleri kabul etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN