Mevlana İdris için başsağlığı mesajları: Acımıza gök kucak açamaz

Mevlana İdris için başsağlığı mesajları: Acımıza gök kucak açamaz

Yazarımız Mevlana İdris Zengin’in acı haberinin ardından sosyal medyada sanat ve edebiyat dünyasından başsağlığı mesajları art arda geldi.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, yazar ve şair Mevlana İdris Zengin Hakk’a yürüdü. Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Kahramanmaraş’ta bir hastanede tedavi gören KARAR yazarı Zengin, bu sabah ebedi aleme irtihal etti.

Mevlana İdris Zengin’in acı haberinin ardından sosyal medyada sanat ve edebiyat dünyasından başsağlığı mesajları art arda geldi.

ÖMER ERDEM: Çok üzgünüz, acımıza gök kucak açamaz, şairimizi, dostumuzu, Mevlanamızı kaybettik.

ALİ GÖRKEM USERİN: Bugün 7 Haziran. Bugün Cahit Zarifoğlu. Bugün Mevlâna İdris. Bugün şiirler, masallar yetim. “Ömrümüz çok kısa biliyorsun / Belki de geldi sıram”

ABDULLAH NACİ: Karşılıklı takipleşirdik yıllardır. değerli bir abimizdi. çok üzüldüm. kendisine allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

TURAN KIŞLAKÇI: İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn... Değerli ağabeyimiz, üstadımız ve pirimiz Mevlana İdris @Mevlanaidris bu gece tedavi gördüğü Kahramanmaraş’taki hastanede Rabbine kavuştu... Mekanın cennet olsun... Melekler Yoldaşın olsun aziz dost...

MEHMET ÖNDER KARAKAŞ: mevlana idris: "en son ölüm gelir yine de erken deriz" rahmetle*

ABDULHAMİT GÜLER: ne zor haberler alıyoruz bu ara… mevlana idris Hakk’ın rahmetine yürümüş… mekanı cennet olsun. güzel insandı.

İBRAHİM SADRİ: “Yeniden al kucağına, çağır beni yeniden Bu saman çöpünü kasırgada bırakma...” Öyle de oldu. Bu dünyanın kasırgasından, kalabalığından, karışıklığından ahiret yurduna göç etmiş sevgili #mevlanaidris Mekânı cennet olsun. Yazdıklarıyla, yaptıklarıyla hep hayırla hatırlayacağız.

YUSUF ARMAĞAN: Üzgünüz. Kelimelerin keyfi yok bugün. Kendileriyle çocuklar gibi oynayan adam dünya hayatını tamamladı. Rahmet olsun Mevlana İdris’e.. #mevlanaidris

KEMAL SAYAR: Ciğerparemiz, kardeşimiz, dostumuz, yoldaşımız güzel insan Mevlana İdris En Sevgili'sine kavuştu, Allah rahmet eylesin. 35 yıllık arkadaşlık, binlerce hatıra, ayrılmak zor. İyi değil çok iyi bildik, zarifçe yaşadı, sayısız yüreğe dokundu. Cennet sana yakışır güzel arkadaşım.

İZDİHAM DERGİSİ: Güzel adam, içli dost, her daim sükunet sahibi… Mevlana İdris, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı Cennet olsun.

SAVAŞ Ç. BARKÇİN: Sevgili arkadaşım, can insan, latif ve doğru mümin Mevlânâ İdris Zengin kardeşim Hakka yürüdü. Mevlâ rahmet eyleye.

CELAL FEDAİ: Ne diyeceğimi bilemiyorum... Kendi hesabını idealin üstünde tutan lafta adamlardan değildi. Güzel insandı. İyiydi. Mümindi. Bu yüzden de esaslı bir denkle dünyamızdan ayrıldı. Rabbim rahmetiyle karşılasın. Başımız sağ olsun...

NURİ GEDİK: Ciğerim yandı.Rabbim rahmet eylesin.Benim için artık İstanbul daha bir tenha.

CENGİZHAN KONUŞ: 7 Haziran'da dar-ı dünyadan göç eden Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç'la birlikte şiirin üçüncü atlısı olarak Rabbine kavuştu. Allah, Mevlana İdris ağabeye rahmet eylesin.

EROL ERDOĞAN: Ne yazsak hüznümüzü ifade etmez. Çocuklar, kediler, kitaplar, masallar, dergiler ve nice iyilerin sevgili yoldaşı Mevlana İdris'e rahmet olsun. Onunla yolumuz ilk defa Mavikuş'ta kesişmişti. Sonrasında hep gıpta ile izledim. Güle güle!

SERDAR KACIR: Önden gidenler kervanına Mevlana İdris ağabey de katıldı. Cenabı Mevlamız rahmet eyleye. Mümin ve muvahhid olduğuna şahidiz. Eserleriyle yaşayacak ve cennet kuşları şiirlerini terennüm etmeye devam edecek inşallah.

MUSTAFA YILMAZ: Zerafet dağı yıkılmış, sessizlik ülkesi uçmuş, çocuklar kitaplarını kaybetmiş. Mevlana İdris Zengin Rabbine varmış. Binlerce rahmet olsun.

ŞABAN ABAK: Çocukların ve büyümüş de çocuk kalmış temiz kalplilerin şairi, can dostum Mevlâna İdris Zengin, memleketi Kahramanmaraş'ta vefat etti. Hemşehrisi Cahit Zarifoğlu ile aynı günde; 7 haziranda! Yüce Allah, gani rahmet etsin, evlatlarına ve tüm okurlarına hayırlı uzun ömürler versin.

SELMA GEMUHLUOĞLU: 35 yıllık dostumuz aziz Mevlana İdris vefat etti. Allah’ın rahmeti üzerinde olsun.

HAMİT KARDAS: Mavikuş’tan Çeto’ya 30 yılını çocuk edebiyatına vakfeden Mevlana İdris emaneti teslim etmiş. Allah rahmet eylesin.

MUSTAFA UÇURUM: "iyi geceler bayım siz hiç yittiniz mi?" Dost ve çocukların Mevlana abisi Mevlana İdris Zengin de ayrıldı aramızdan. Tokat'ta olacaktı bugünlerde. Heyecanla bekliyorduk. Ne de hızlı eksiliyoruz böyle ağır bir yara gibi. Rabbim rahmet eylesin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN