Örümcek Adam eve dönmese de salonlara geri döndü

Örümcek Adam eve dönmese de salonlara geri döndü

Sinema salonlarında bugün 1’i yerli 5 film vizyona giriyor. Amerika ve İngiltere’de biletleri satışa çıkar çıkmaz aşırı talep nedeniyle internet sitelerini çökerten ‘Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok’ bugün dünyayla aynı anda vizyonda. Yeni filmde kimliği ifşa olan ve duygusallaşan Peter Parker üstüne eski düşmanlarıyla karşı karşıya kalıyor.

Marvel evreninin Spider Man ‘Eve Dönüş’ üçlemesinin yeni filmi ‘Eve Dönüş Yok-No Way Home’ nihayet vizyonda.

Geçen hafta Amerika ve İngiltere’de biletleri satışa çıkar çıkmaz aşırı talep nedeniyle internet sitelerini çökerten filmin pandeminin gişede açtığı yaraları kapatması bekleniyor. Yeni filmde Peter Parker’ın örümcek adam olduğunun ifşa edilmesinin ardından yapılanlar farklı evrenlerden ziyaretçilerin dünyaya gelmesine neden oluyor, ortalık karışıyor. Maskesiz bir yaşamda süper kahraman olmanın zorluklarıyla yüzleşen ve duygusallaşan örümcek adamın eski düşmanları Green Goblin ve Doctor Octopus gibi karakterlerinin de dahil olduğu filmde Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe, Zendaya, Jon Favreau rol alıyor. Jon Watts’ın yönettiği filmde Marvel evreninden bir başka karakter Dr. Strange’in de (Cumberbatch) örümcek adama eşlik ediyor.

BU KARANLIK HİKAYE BOL ÖDÜLLÜ

Vizyonda bu hafta genellikle beyazperdede görmeye alıştığımız Maggie Gyllenhaal’ın yazıp yönettiği ilk filmi ‘Karanlık Kız’ filmi de dikkati çekiyor.

Dünya prömiyerini 78. Venedik Film Festivali‘nde yapan film, Gyllenhaal’a En İyi Senaryo ödülünü getirdi. Filmin başrollerini Olivia Colman ile Dakota Johnson paylaşıyor. Filmin kalabalık oyuncu kadrosunda deneyimli oyuncu Ed Harris’ten Normal People dizisiyle ünlenen Paul Mescal’a birçok ünlü isim yer alıyor. Film, New York’ta düzenlenen Gotham ödüllerinde başta En İyi Film olmak üzere, En İyi Yeni Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Oyuncu ödüllerini kazandı. Ayrıca New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi İlk Film seçildi. Film, bir üniversite profesörünün yaz tatilinde geçmişiyle yüzleşmesini anlatıyor.

Sinemada bu hafta dram izlemek isteyenler Michael Uppendahl’ın yönettiği ‘Yarım Kalan Hayatlar’ filmini tercih edebilir. Aaron Paul, Lena Olin, Tom Berenger gibi oyuncuların rol aldığı ABD yapımı film her alanda hayatının baharını yaşamakta olan başarılı Adam’ın geçirdiği bir kaza sonucu değişen hayatını konu ediniyor. Çocuklarını sinemaya götürmek isteyenler içinse Roly Gutierrez’in yönettiği ormandaki neşeli hayvanların maceralarını anlatan ‘Maşa ile Ayı’ beyazperdede.

SONUNDA PARÇALANAN BİR KUMBARA

Bu hafta Türk sinemasından vizyona giren tek yerli yapım ‘Kumbara’nın yönetmen koltuğunda Ferit Karol oturuyor. Yönetmenin ilk uzun metrajı olan filmde Murat Kılıç, Gülçin Kültür Şahin gibi oyuncular rol alıyor. Komadaki annesiyle ilgilenen, üzerine kalan bir borcu ödemeye çalışan 38 yaşında bir aile babası olan Orhan’ın hikayesini izleyiciye aktaran film, bir insanın karşılaştığı zorluklar içerisinde baba, oğul ve eş rollerinin arasında parçalanışını anlatıyor. Film, 57’nci Altın Portakal Film Festivali’nden Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülünü almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN